Terug naar het Nieuwsbrieven overzicht

Nieuwsbrief showdown juli 2010

Inhoudsopgave

Van de redactie

Hier het vakantienummer van de Showdown Nieuwsbrief. Tijdens de maanden juni en juli is er weer heel wat gebeurd en we willen graag via deze weg iedereen op de hoogte houden.
Terug naar de inhoudsopgave

Van de Bond

Binnen het bestuur van de technische commissie is een vertrouwensbreuk ontstaan. Gehandicaptensport Nederland heeft besloten om de technische commissie te ontbinden en heeft alle verenigingen ingelicht. Gehandicaptensport Nederland zal de komende maand kritisch kijken naar de organisatie van showdown op ieder niveau en zal daarna nieuwe leden werven.
Terug naar de inhoudsopgave

Afgelopen evenementen

Van 27 tot 30 mei ging een grote groep spelers naar Tsjechië, om naar jaarlijkse gewoonte deel te nemen aan het Zora-toernooi. Zlenice 2010http://www.showdown.nl/archief_categorie/Zlenice+2010 Tijdens de Support-beurs, die gehouden werd van 2 tot 5 juni in de jaarbeurs van Utrecht, werden demonstratie van showdown gehouden. De organisatie lag in handen van Gehandicaptensport Nederland en de demonstraties werden gehouden door leden van de subcommissie Breedtesport en spelers van de Nationale selectie. Op 5 juni vond het verenigingenoverleg plaats in Bunnik. De notulen werden onlangs naar de verenigingen gestuurd. De nationale selectie trainde op 5 juni, 3 en 28 juli Het NK Showdown werd gespeeld van 12 tot 13 juni. Showdownvereniging Purmerend wist dit topevenement in goede banen te leiden. NK 2010 De subcommissie breedtesport organiseerde op 19 juni een demonstratie in Almelo. Van 8 tot 11 juli ging de nationale selectie naar Praag voor het ‘Show Praag 1010’toernooi. De Nederlandse delegatie behaalde een schitterend resultaat. Vooral Leander Sachs en Mitchel Snel wisten als nieuwkomers hun mannetje te staan. Op 24 juli vond het Zomertoermooi plaats in Purmerend.
Terug naar de inhoudsopgave

Week van de toegankelijkheid

Van 8 tot en met 15 oktober wordt de week van de toegankelijkheid gehouden met dit jaar als thema: sport en beweging. Voor onze sport is dit een uitgelezen kans om meer mensen met visuele beperking in beweging te krijgen. Maar niet alleen voor onze doelgroep is deze week belangrijk. Ook overheden kunnen kennis maken met de diverse sporten voor mensen met een beperking. Op 8 oktober wordt een startevenement gepland door Viziris in samenwerking met andere partijen waaronder ook Gehandicaptensport Nederland. Tijdens dit evenement zal ook showdown gedemonstreerd worden. In de week die hierop volgt zullen diverse showdownverenigingen hun deuren open stellen tijdens hun trainingsavond. http://www.weekvandetoegankelijkheid.nl
Terug naar de inhoudsopgave

Competitie

Op 1 juli werd de inschrijving voor de competitie 2010-2011 gesloten. Het aantal deelnemers is ongeveer gelijk gebleven ten opzichte van vorig jaar. We zullen dus weer in 4 klassen spelen. De speeldagen zijn als volgt verdeel: de hoofdklasse en tweede klasse spelen in oktober, december, februari en maar; de eerste en derde klasse spelen in september, november, januari en maart. Als alle betalingen ontvangen zijn, zullen we het speelschema definitief opstellen. De verenigingen worden vriendelijk verzocht de spelerspassen aan te vragen bij Gehandicaptensport Nederland.
Terug naar de inhoudsopgave

Nederlandse Kampioenschappen

Op 12 en 13 juni vonden de Nederlandse Kampioenschappen showdown plaats in de Rijp. De vereniging Purmerend organiseerde dit evenement met stijl en er was veel publieke belangstelling. Voor de volledigheid vindt u hieronder de eindstand van de dames en heren terug. Dames 1. Danique van der Kaay 2. Ieke Wiersma 3. Ingrid Welling 4. Wendy Zuydwijk 5. Bianca Wolloe 6. Miranda Beerendonk 7. Helma van de Boom 8. Marianne Schalken 9. Annelies Kruyff 10. Bianca Stokkingreef 11. Joyce Bosch 12. Joyce Bakker 13. Monique van Beest 14. Anja weel 15. Erica Penders 16. Inge Dix Heren 1. Sven van de Wege 2. Jack van Oosterhout 3. Richard Doornheim 4. Achmad Martosoewondo 5. Milton LieKwie 6. Michel jansen 7. Sander Eefsting 8. Richard Gooijers 9. Frans Woestenberg 10. Marcel Zijlmans 11. Stefan Verhees 12. Frank Wolkers 13. Martin Jonk 14. Leo Dijk 15. Wim Hoogterp 16. Arash Hatamy 17. Chico Ganesh 18. Guus Kusters 19. Henk Abma 20. Leo Dijkkam De vereniging 21-up Rotterdam heeft aangeboden het NK 2011 te organiseren. De nationale ranglijst werd na het afsluiten van de Nederlandse Kampioenschappen bijgewerkt. Deze ranking houdt rekening met de resultaten van de competitie en het NK van de laatste 3 jaar. Afhankelijk van het behaalde resultaat krijg je punten toegekend. De punten voor 2010 tellen voor 100 percent. De punten voor 2009 en 2008 tellen voor respectievelijk 50 en 25 percent mee.
Terug naar de inhoudsopgave

Showdown in Zwolle

Vanaf 1 september gaat Revas de Peperbus in Zwolle van start met Showdown. Revas de Peperbus is een bekende sportvereniging die ook actief is op gebied van goalbal. Ken je mensen die in de buurt van Zwolle wonen, laat ze dan weten dat er ook showdown gespeeld kan worden in hun buurt. Er zal getraind worden op maandagavond. Opgelet! Er zal enkel gestart worden indien er voldoende belangstelling is. Ben je geïnteresseerd? Meld je dan nu aan!
Terug naar de inhoudsopgave

Buitenlands nieuws

In oktober is er na tien jaar weer een Marathon toernooi. De TC heeft de spelers en scheidsrechter die hieraan mee willen doen aangemeld. Er was zo goed als geen belangstelling om op individueel vlak deel te nemen aan het toernooi van Finland. Bondscoach Wim snijders heeft naderhand toch interesse getoond in dit toernooi en hij zal dit met Gehandicaptensport Nederland bespreken.
Terug naar de inhoudsopgave

Scheidsrechterszaken

Harm eefsting, Piet noorlander en Grietje Veenema gingen naar zlenice om de wedstrijden te fluiten. Voor Grietje was dit haar internationaal debuut. Peter van der Linde bleef na het afsluiten van de competitie niet stil zitten. Zo floot hij tijdens de demonstratie op de support beurs en ging hij mee naar het ‘Show Praag’-toernooi. Cris van Grinsven heeft zich aangemeld als aspirant scheidsrechter. Op Showdown.nl hebben we een nieuwe pagina aangemaakt waar al het scheidsrechtersnieuws staat. De scheidsrechters worden vriendelijk verzocht voor 1 augustus de data door te geven wanneer ze kunnen fluiten. Scheidsrechters
Terug naar de inhoudsopgave

Breedtesport

De subcommissie breedtesport was afgelopen tijd actief bezig tijdens de support beurs en de kennismakingsactiviteit in Almelo. Onlangs heeft Martin Moerman in samenwerking met leden van GSV De Sleutels een promotiefilmpje gemaakt over Showdown. Op dit moment wordt nog aan audiodescriptie gewerkt om het filmpje ook toegankelijk te maken voor personen met een visuele beperking.
Terug naar de inhoudsopgave

Nationale Selectie

Na het Nederlands Kampioenschap te Purmerend heeft Danique van der Kaaij aangegeven een punt te zetten achter haar carrière als showdownspeelster. Danique zal zich nu volledig toeleggen op haar rol als staf van de nationale selectie. Met het EK in zicht hebben de spelers van de nationale selectie hard getraind. Dit ging ook gepaard met een verhuis van Arnhem naar Zeist. Bondscoach Wij snijders nam in juli ook de jonge spelers mee naar Praag, en dit niet zonder succes. Leander Sachs werd tweede en Mitchel Snel werd zevende. Bondscoach Wim snijder heeft na dit schitterend resultaat besloten beide spelers op te nemen in de nationale selectie.
Terug naar de inhoudsopgave

Agenda

31 juli: vriendschappelijk toernooi Kottbus – Duitsland 7 augustus: training nationale selectie Zeist 11-15 augustus: EK Showdown Zweden 11 september: Kruikentoernooi Tilburg 18 september: training nationale selectie Zeist 26 september: competitie Duivendrecht
Terug naar de inhoudsopgave

In het volgende nummer

In het volgende nummer zullen we terugkijken naar de start van de competitie en natuurlijk ook naar de resultaten van het EK Zweden.
Terug naar de inhoudsopgave

Colofon

De Nieuwsbrief Showdown wordt deze keer uitgegeven door de Bond. De tekstbijdragen en lay-out zijn, tenzij anders vermeldt, van Rik Wouters. De volgende nieuwsbrief zal eind september verschijnen. Tekst, foto’s of andere suggesties voor de volgende nieuwsbrief kun je aanleveren bij het secretariaat:
Terug naar de inhoudsopgave

Terug naar het Nieuwsbrieven overzicht