Terug naar het Nieuwsbrieven overzicht

Nieuwsbrief Showdown maart 2010

Inhoudsopgave

Van de redactie

Hierbij het tweede nummer van dit jaar. De afgelopen maanden is er weer heel wat gebeurd op sportief gebied, met als toppunt het afsluiten van de competitie. Veel tijd om uit te rusten is er niet, want aanstaande zaterdag is er alweer het Dongentoernooi. De vereniging Dongen bestaat 25 jaar en we willen hier toch even bij stil staan . Verder kijken we uit naar het NK en komen de gebruikelijke rubrieken zoals buitenlands nieuws, scheidsrechterszaken, de nationale selectie en de agenda weer aan bod. De redactie wenst u veel leesplezier.
Terug naar de inhoudsopgave

Van het bestuur

De TC kijkt terug naar een geslaagde competitie. Samen met de subcommissie competitie zullen we dit evenement evalueren en de nodige voorbereidingen treffen voor het seizoen 2010-2011. Onlangs hebben we het NK reglement naar alle verenigingen gestuurd. Dit document is een richtlijn voor verenigingen die het NK willen organiseren. Dit jaar steekt de vereniging Purmerend de handen uit de mouwen om het NK te organiseren. De week van de toegankelijkheid, van 9 tot 15 oktober 2010, heeft als thema Sport en Beweging. Dit is een uitstekende kans om onze sport onder de aandacht te brengen. Daarom heeft de TC besloten actief deel te nemen aan dit evenement. Aan de hand van een landelijke opendeur dag wordt de sport verder gepromoot. Diverse verenigingen hebben al aangegeven hieraan mee te willen werken. Meer informatie volgt.
Terug naar de inhoudsopgave

Afgelopen evenementen

Op 21 februari en 21 maart vonden de laatste twee speeldagen van de competitie plaats in Duivendrecht. Verder in deze nieuwsbrief vindt u een terugblik. De subcommissie Breedtesport hield op 17 februari een demonstratie bij Visio Het Loo Erf te Apeldoorn. Op 28 februari vond er een showdown demonstratie plaats in Purmerend. Showdownvereniging Purmerend was hier, samen met Sven van de Wege, van de partij om de sport te demonstreren. Op 20 maart was er een Open Dag van Visio Leiden. Hier werd Showdown gedemonstreerd door GSV de Sleutels. Op 24 maart vond er een scholentoernooi plaats bij Visio Huizen. Bartiméus Doorn won dit toernooi.
Terug naar de inhoudsopgave

Spannende ontknoping bekercompetitie

De laatste speeldag van de competitie was voor menig onder ons nog heel bepalend. Winnen we de beker? Promoveren we naar een hogere klasse? Of moesten we nog hard knokken om niet te degraderen? Nu alle wedstrijden gespeeld zijn en alle punten geteld zijn, is het verdict dit jaar duidelijk maar hard (ook voor de redactie): Vijf spelers van de hoofdklasse degraderen. Twee spelers van de derde klasse winnen de nacompetitie en hebben een plaats veroverd in de hoofdklasse. Zijn dit de beloften? Dit zullen we volgend jaar moeten zien. Aan de top van het klassement ging het er ook hard aan toe. Sven moest zijn titel verdedigen en het laatste duel tussen Sven en Jack was allesbepalend. Na een eerste set die Jack won, moest Sven proberen de tweede set te winnen. En dat deed hij ook. Hierdoor werd hij kampioen van de bekercompetitie 2009-2010. Hieronder een kort overzicht van de winnaars per klasse: Hoofdklasse: (1) Sven van de Wege, (2) Jack van Oosterhout, (3) Richard Doornheim Eerste klasse: (1) Wendy Zuydwijk, (2) Richard Gooyers, (3) Chris Oskam Tweede klasse: (1) Arash Hatamy, (2) Wim Hoogterp, (3) Frank Tesselaar Derde klasse: (1) Els Hofmeester, (2) Mitchel Snel, (3) Leander Sachs
Terug naar de inhoudsopgave

Vereniging Dongen bestaat 25 jaar

Als je het aan Marianne Schalken vraagt, dan is showdown vereniging Dongen een gezellige club waar ook fanatiek gespeeld wordt. In een interview met de redactie vertelt de voorzitster dat de vereniging ruim 25 jaar bestaat en dit dankzij de inzet van de vele vrijwilligers. De vereniging telt ruim 15 leden en speelt wekelijks in een oud scoutinglokaal. Er wordt gespeeld op 3 tafels en aan de bar kan er ook uitgeblazen worden onder het genot van een kopje koffie of pilsje. Om dit jubileum te vieren pakt de vereniging dit jaar uit met een extra feestelijk dongentoernooi en een speciaal evenement voor de leden en vrijwilligers. Marianne is al sinds het begin actief voor de vereniging. Samen met de bestuursleden Leo Dijkkamp en Wim Weterings zorgt zij er voor dat er wekelijks gespeeld kan worden. 'Ik heb me altijd ingezet voor de vereniging', zegt Marianne, 'Vooral de samenwerking met andere mensen vind ik fantastisch.'.
Terug naar de inhoudsopgave

LSBS steunt sporters

Het bestuur van de Landelijke stichting voor Blinden en Slechtzienden ervaart dat steeds meer (top-)sporters behoefte hebben aan financiële ondersteuning bij het beoefenen van hun sport. Het gaat om sporters met een visuele beperking die financieel niet in staat zijn om hun sport op hun niveau te beoefenen. Om er voor te zorgen dat iedereen op de hoogte is van deze mogelijkheid tot steun, heeft de TC het bericht van de LSBS samen met het aanvraagformulier naar alle verenigingssecretarissen gestuurd.
Terug naar de inhoudsopgave

Scheidsrechterszaken

De scheidsrechters hebben de shirts van Gehandicaptensport Nederland ontvangen. Er wordt momenteel gekeken of een tweede shirt geregeld kan worden voor scheidsrechters die meerdaagse toernooien fluiten. We zijn nog steeds op zoek naar scheidsrechters die de landelijke competitie willen fluiten. Ken je iemand in je buurt die zich wil inzetten als scheidsrechter voor de sport, laat dit dan aan ons weten.
Terug naar de inhoudsopgave

Breedtesport

Vorige maand vond overleg plaats bij Gehandicaptensport Nederland. Vincent Langerak, een van de verenigingsadviseurs van de bond, gaf uitleg over zijn functie en beantwoordde vragen over hoe de bond kan helpen bij het opstarten van verenigingen. Samen met de afdeling communicatie zullen we ook kijken om banners te laten maken met foto's van de sport. De Technische Commissie is van start gegaan met het maken van een promotiefilmpje van showdown. We hopen hiermee een goed beeld van de sport te geven op zowel recreatief als topsportniveau.
Terug naar de inhoudsopgave

Buitenlands nieuws

Weinig buitenlands nieuws deze keer. De inschrijvingen voor Zlenice en Hanninge zijn de deur uit. Ook dit jaar is er weer heel wat belangstelling voor Zlenice. 18 spelers, 2 begeleiders en 3 scheidsrechters zullen deelnemen. Yvette Hofmeester heeft zich ook aangemeld als scheidsrechter.
Terug naar de inhoudsopgave

Nationale Selectie

Ook bij de nationale selectie is het een en ander gebeurd. Zo is Ieke Wiersma in februari uit de selectie gestapt en werd Sander Eefsting toegevoegd aan de groep. Onder het motto 'meer trainen, meer rendement' heeft de bondcoach nu bijna maandelijks trainingen gepland voor de nationale selectie. Voor deze trainingen wordt uitgeweken naar Bartiméus te Zeist. Dit jaar gaan 5 spelers van de nationale selectie naar Hanninge. Oorspronkelijk zou ook Danique van der Kaaij deelnemen als speelster van de nationale selectie (op basis van een zogenaamde Wildcard) maar de bond heeft dit niet goedgekeurd. Nu gaat Danique op eigen gelegenheid.
Terug naar de inhoudsopgave

Site-nieuws

Om showdown.nl nog aantrekkelijker te maken voor onze doelgroep hebben we onlangs wat wijzigingen gedaan. Voor de ‘Hall of Fame’ zijn we bezig alle resultaten (nummers 1, 2 en 3) vanaf het begin van de NK op te zoeken. Zodra alle informatie gekend is zullen we de Hall of Fame bekend maken. De resultaten die we nog zoeken zijn te vinden op www.showdown.nl We zoeken vooral gegevens van 1988 tot 2000. We willen ook bijhouden in welke Instellingen showdown gespeeld wordt. Weet jij waar buiten clubverband gespeeld wordt, zoals in een revalidatiecentrum of school, laat dit dan weten. Verder zijn er nog de volgende sites over showdown. www.blindsporten.nl www.De nss.nl www.Visueelgehandicaptensport.nl
Terug naar de inhoudsopgave

Agenda

De volgende evenementen staan op de agenda van 1 april tot en met 31 mei 2010. 3 april 2010 - Training nationale selectie 8-11 april 2010 - derde Internationaal Showdowntoernooi Milaan 17 april 2010 - Sportcarrousel - Goes 17 april 2010 - Zuid-Hollandtoernooi - Den Haag 21 en 23 april 2010 – Showdown in Breda - Demonstratie 13-16 mei 2010 - Hanninge Open toernooi - Zweden 22 mei 2010 - Training nationale selectie 27-30 mei 2010 - Internationaal toernooi - Zlenice
Terug naar de inhoudsopgave

Colofon

De Nieuwsbrief Showdown wordt uitgegeven door de Technische Commissie Showdown. De Technische Commissie (TC) bestaat uit: Edwin Weterings (voorzitter), Aad Moerman (penningmeester) en Rik Wouters (secretaris). De tekstbijdragen en lay-out zijn, tenzij anders vermeldt, van Rik Wouters. De volgende nieuwsbrief zal eind mei verschijnen. Tekst, foto’s of andere suggesties voor de volgende nieuwsbrief kun je aanleveren bij het secretariaat:
Terug naar de inhoudsopgave

Terug naar het Nieuwsbrieven overzicht