Terug naar het Nieuwsbrieven overzicht

Nieuwsbrief Showdown januari 2010

Inhoudsopgave

Van de red

We starten deze nieuwsbrief geheel in mineur. Met het overlijden van Otto Janse op 31 januari verlizen we een goed man, scheidsrechter die altijd klaar stond voor iedereen. In 'In Memoriam' staan we stil bij deze droevige gebeurtenis. Door de hevige sneeuw en kou lijkt de natuur in een diepe winterslaap te zijn gevallen, maar dit kan niet gezegd worden over de showdownsport. Het jaar is nog maar net begonnen of de agenda staat al bol van de activiteiten. Het is misschien nog een beetje vroeg, maar bij het zien van de diverse binnen- en buitenlandse toernooien beginnen de lentekriebels toch los te komen. We hopen dat jullie de opmaak van de vorige nieuwsbrief leuk vinden en wensen jullie veel leesplezier met dit eerste exemplaar van 2010.
Terug naar de inhoudsopgave

In Memoriam

Op 31 januari is Otto Janse overleden in het ziekenhuis te Apeldoorn. Zoals jullie weten, was Otto al enige jaren scheidsrechter voor showdown en ging hij als begeleider en scheidsrechter ook mee naar buitenlandse toernooien. Verder was hij scheidsrechter en vrijwilliger bij Bravo te Apeldoorn zowel bij showdown als bij tafeltennis. Ook was hij scheidsrechter bij Showdownvereniging D.O.G.S. uit Arnhem. Wij verliezen in Otto een zeer behulpzame vrijwilliger die altijd bereid was om een helpende hand uit te steken en er altijd was voor spelers die hulp hard nodig hebben. Hij was een rustige man, die een compliment echt waardeerde en in de loop der jaren is gegroeid in zijn rol als scheidsrechter en die wij ook in die hoedanigheid zeer zullen missen. Wij willen zijn gezin, familie, vrienden en kennissen heel veel sterkte toewensen met het verwerken van dit zo grote en plotselinge verlies.
Terug naar de inhoudsopgave

Van het bestuur

De Technische Commissie heeft alle afspraken over de Nederlandse kampioenschappen in een reglement gegoten. Dit reglement kan gezien worden als een draaiboek voor verenigingen die het N.K. willen organiseren. Het bevat de randvoorwaarden voor de organisatie, toelichting bij loting, wedstrijdschema's, enzovoort. De Technische Commissie zal, in overleg met de scheidsrechters, specificaties opstellen voor de blindering. Tijdens het vorige verenigingenoverleg werden de zogenaamde 'Erik Bult-brillen' ter discussie gesteld. Door het opstellen van specificaties moet het duidelijk zijn waaraan een bril moet voldoen. De huidige blinderingen, zolang toegestaan door de scheidsrechter, kunnen nog gebruikt worden tot na het NK. De verenigingen zullen ruimschoots op voorhand ingelicht worden over eventuele wijzigingen. Gehandicaptensport Nederland heeft naast een nieuw bestuur ook een nieuwe huisstijl. De scheidsrechters zullen zoals eerder gezegd nieuwe polo's krijgen waar dit nieuwe logo op staat. De vervoersregeling Transvision blijft bestaan, maar er zal strakker worden gekeken naar de voorwaarden alvorens de regeling toe te kennen. De voorlopige data van heel wat toernooien zijn al bekend. De Technische Commissie heeft besloten het toernooi van Praag voor te behouden aan de nationale selectie. Onder het kopje 'Vooruitblik' kan je lezen wat er nog allemaal gepland staat voor dit jaar.
Terug naar de inhoudsopgave

Afgelopen evenementen

Op 12 december vond de algemene ledenvergadering van Gehandicaptensport Nederland plaats in Zeist. De vereniging Nieuwegein verzorgde de showdowndemonstratie waarvoor dank. Tijdens de competitiespeeldagen in december en januari kreeg iedereen weer de kans om wat punten te scoren en wat hoger in de rangschikking te klimmen of, voor wie dit niet lukte, wat naar beneden weg te zakken. De eerste training van de nationale selectie vond plaats in Papendal. Meer informatie over onze topsporters is te vinden onder het kopje 'Nationale selectie'. Naar jaarlijkse gewoonte stonden we weer op de Ziezobeurs. Het verslag volgt hierna.
Terug naar de inhoudsopgave

Ziezobeurs

Van 28 tot 30 januari stonden we weer op de Ziezobeurs in Houten. De Breedtesport commissie ging samen met de Technische Commissie en aangevuld door enkele vrijwilligers aan de slag om de bezoekers warm te maken voor de sport. Voor Showdown Nederland is de Ziezobeurs de uitgelezen kans om sporters te werven. De bezoekers konden een balletje slaan en kregen informatie over verenigingen, spelregels, etc. Dit jaar hadden we verschillende folders in Daisy en gedrukt formaat. Ook de NOC*NSF werkte hieraan mee. De nationale selectie was ook aanwezig op onze stand om de hoofdsponsor TG-Lining voor te stellen. Na afloop van de beurs kunnen we terug kijken op een succesvol evenement. Er was ruimschoots belangstelling en verschillende partijen hebben aangegeven om een vereniging te willen opstarten.
Terug naar de inhoudsopgave

Vooruitblik

In tegenstelling met vorig jaar zijn nu al heel wat data van internationale toernooien bekend. De data van de volgende binnenlandse toernooien zijn onlangs binnengekomen. Zuid-Hollandtoernooi Den Haag: 17 april 2009 Kruikentoernooi Tilburg: 11 september 2010 Op internationaal gebied kregen we bericht over de volgende toernooien: Hanningen toernooi: 13-16 mei 2010 Zlenice toernooi: 27-30 mei 2010 Show Praag toernooi:8-11 juli 2010 Europese Kampioenschappen: 12-15 augustus 2010 European Top-12: 24-26 september 2010 Paragames Breda:6-9 oktober 2011 Opgelet: de data zijn ter kennisgeving en kunnen gewijzigd worden. Zodra we de definitieve uitnodiging van een toernooi ontvangen zullen we alle verenigingen hierover informeren.
Terug naar de inhoudsopgave

Wijziging datum verenigingenoverleg

Omdat dit jaar het verenigingenoverleg samen valt met het Zlenice toernooi, heeft de Technische Commissie besloten het verenigingenoverleg van 29 mei te verplaatsen naar 5 juni. Het overleg zal starten om 10:45. De uitnodiging volgt.
Terug naar de inhoudsopgave

Scheidsrechterszaken

Piet Noorlander slaagde in het praktijkexamen B . Het bestuur van de Technische Commissie heeft een taakomschrijving opgesteld voor de scheidsrechters commissie en heeft de vacature naar alle scheidsrechters gestuurd. Scheidsrechters die deel willen uitmaken van de SSC kunnen contact opnemen met de Technische Commissie. Jan Hofmeester is weer actief als scheidsrechter voor de competitie. Jan, welcome back! Op 15 december heeft Wil Hamers zijn ontslag ingediend als docent en scheidsrechter. We wensen Wil het allerbeste voor de toekomst.
Terug naar de inhoudsopgave

Breedtesport

In december vond de eerste kick-off-vergadering van de Breedtesportcommissie plaats in Utrecht. De nieuwe leden ontbraken niet aan enthousiasme en de eerste plannen werden gesmeed om de sport verder te promoten. De commissie zal zich vooral focussen op de jeugd en in regio's waar nog niet gespeeld wordt. zullen we proberen de sport te introduceren. Ter ondersteuning van de Breedtesportcommissie heeft het bestuur een daisy-CD laten maken met een ruim aanbod van informatie zoals een algemene inleiding, technische richtlijnen, de spelregels en de lijst van verenigingen. Deze daisy-CD werd uitgedeeld aan al de geinteresseerde sporters op de Ziezo-beurs. Ook is er een nieuw gedrukte folder die door de afdeling communicatie van Gehandicaptensport Nederland werd vormgegeven. Verenigingen die promotiemateriaal willen aanvragen kunnen contact opnemen met de subcommissie Breedtesport.
Terug naar de inhoudsopgave

Buitenlands nieuws

In Slovenië werd Jana Furer uitgeroepen tot Sportvrouw van het jaar in de categorie sporters met beperking. Op 28 januari nam het Sportimonium in België hun nieuwe showdowntafel in gebruik tijdens de opening van hun museum. Mattheu Juglar slaagde erin Showdown op de kaart te zetten van Columbia. Bart Rozenboom reisde helaas niet af naar Finland voor het internationaal toernooi van Helsinki.
Terug naar de inhoudsopgave

Raamwerk Nationale Selectie krijgt gestalte

Door: Wim Snijders Dat er aan de weg wordt getimmerd door de Nationale Selectie zal een ieder zeker niet zijn ontgaan. De afgelopen maanden is er hard gewerkt om een groot aantal zaken te verwezenlijken. Zonder de grieperige Richard Doornheim was zaterdag 23 januari j.l. de gehele selectie aanwezig op het National Sportcentrum Papendal in Arnhem. Buiten de voortreffelijke lunch om werd er de gehele dag hard getraind zodat een ieder aan het einde van de dag tevreden met een complete outfit naar huis ging. Onder het motto zonder sponsoring geen showdown werden er de afgelopen maanden door de bondscoach en de teammanager diverse gesprekken gevoerd met een aantal bekende bedrijven. Na dat er bekend werd dat TG Lining de officiële kledingsponsor was geworden gaven Hema, Intersport Schuurman, MP International BV en 100% NL ook hun ja woord om te gaan sponsoren. Ook de afgelopen dagen is er hard gewerkt om de showdown sport te promoten met als resultaat een mooie financiële injectie van Schuurman Schoenen uit Burculo bestemd voor de Nationale selectie om meer buitenlandse toernooien te spelen. Ook willen wij vanaf deze plaats een ieder bedanken die met de regelmaat van de klok zijn bijdrage levert. Wij hopen ook dat dit ook zo blijft.
Terug naar de inhoudsopgave

Agenda

De volgende evenementen staan op de agenda van 1 februari tot en met 31 maart 2010. 21 februari: competitie voor de Hoofdklasse en tweede klasse 21 maart: competitie voor alle klassen 27 maart: Dongentoernooi
Terug naar de inhoudsopgave

Colofon

De Nieuwsbrief Showdown wordt uitgegeven door de Technische Commissie Showdown. De Technische Commissie (TC) bestaat uit: Edwin Weterings (voorzitter), Aad Moerman (penningmeester) en Rik Wouters (secretaris). De tekstbijdragen en lay-out zijn, tenzij anders vermeldt, van Rik Wouters. De volgende nieuwsbrief zal eind maart verschijnen. Tekst, foto’s of andere suggesties voor de volgende nieuwsbrief kun je aanleveren bij het secretariaat:
Terug naar de inhoudsopgave

Terug naar het Nieuwsbrieven overzicht