Terug naar het Nieuwsbrieven overzicht

Nieuwsbrief Showdown november 2009

Inhoudsopgave

Van de TC

Dit is de laatste nieuwsbrief van 2009. Onze tweemaandelijkse Mededeling TC is inmiddels uitgegroeid tot een heuse nieuwsbrief en we hopen dat iedereen er veel leesplezier aan beleefd. Namens de TC wens ik iedereen hele fijne feestdagen toe en een goede jaarwisseling en natuurlijk een sportief en super goed 2010! - Edwin Weterings
Terug naar de inhoudsopgave

Het verenigingenoverleg

Op 7 november vond het verenigingenoverleg plaats in het bondsbureau te Bunnik. Elf verenigingen waren van de partij. Ook de bondscoach kon aanschuiven om zich voor te stellen. De notulen worden in december naar alle verenigingssecretarissen gestuurd.
Terug naar de inhoudsopgave

Afgelopen evenementen

Op 10 en 11 oktober werden de Paragames gespeeld in Breda. Voor de tweede keer organiseerde Jack van Oosterhout dit internationaal evenement. De eindstand van het toernooi is hier te downloaden. In het nationaal sportcentrum te Papendal heeft showdownvereniging Arnhem een showdown clinic gehouden in samenwerking met NoC*NSF. Het SportBillies evenement was een sportdag voor jongeren met beperking en hun familie. Het verslag kan je hier lezen. Op 25 oktober en 22 november werd er weer competitie gespeeld. De uitslagen van oktober en november staan op de site. Ten slotte werd er ook volop showdown gespeeld tijdens het tripeltoernooi van Vught. De deelnemers werden in dertien trios ingedeeld waarna de strijd om de beker losbrak. De uitslagen zijn hier te downloaden.
Terug naar de inhoudsopgave

Wedstrijdformulieren

Peter van der Linde heeft de wedstrijdformulieren aangepast volgens de nieuwe spelregels. Deze wedstrijdformulieren staan ook op de site
Terug naar de inhoudsopgave

Spelregels

De TC heeft de laatste wijzigingen in het Engels reglement onder de loep genomen en vertaald. De bijgewerkte Nederlandse vertaling wordt binnenkort naar alle verenigingen gestuurd. De 'let'-regel is terug van weggeweest. Deze regels staat nu onder paragraaf 2.4. De verdedigingsregel van paragraaf 9.1 is verder uitgewerkt en omschrijft nu enkele scenario's waar de bal geraakt kan worden in het doelgebied en de daaraan verbonden sanctie. Verder heeft de IBSA de lay-out, wat leestekens en spellingfouten eruit gehaald.
Terug naar de inhoudsopgave

Competitie

De derde speeldag van de competitie is achter de rug. De uitslagen en standen werden onlangs naar de verenigingen gestuurd. Helaas is er een foutje in de stand van de derde klasse geslopen. De stand van Nathalie Bosman is foutief. Dit wordt gecorrigeerd. De Technische Commissie heeft via Gehandicaptensport Nederland de spelerspassen gecontroleerd. Verenigingen die nog niet aan hun verplichtingen voldoen werden hierop geattendeerd. We hopen dan ook dat voor het eind van 2009 alle spelerspassen geregeld zijn.
Terug naar de inhoudsopgave

Media

Op Youtube staan verschillende filmpjes van het WK met dank aan Danique van der Kaaij en Sven van de Wege. Het overzicht van de filmpjes staat op de site.
Terug naar de inhoudsopgave

Scheidsrechterszaken

Het digitale lijfblad voor scheidsrechters, www.scheids.nl , werd onlangs opgericht door NOC*NSF. Het bevat vele handige tips en informatie over scheidsrechters in Nederland. De volgende scheidsrechters slaagden in hun examens: Piet Noorlander (D en C), Rob Jansen (A) en Henk-Jan van der Munnik (B). De technische commissie feliciteert de heren-scheidsrechters en hoopt dat ze nog jaren kunnen fluiten tijdens de landelijke competitie.
Terug naar de inhoudsopgave

Breedtesport

Tijdens het verenigingenoverleg van 7 november werden Harold van der Voort, Bianca Stockingreef en Arash Hatami ingestemd als leden van de Breedtesport commissie. De Technische Commissie heet de nieuwe leden van harte welkom. In december vindt de eerste kick-off vergadering plaats om de plannen voor 2010 te bespreken. Ook in 2010 zullen we onze sport promoten op de Ziezo-beurs te Houten. De organisatie tracht alle sporten op 1 plaats te concentreren zodat het duidelijk is wat voor mogelijkheden er zijn op sportief gebied.
Terug naar de inhoudsopgave

Internationale Vragenlijst

De Technische Commissie dankt iedereen die deelgenomen heeft aan de internationale vragenlijst. Tijdens de derde competitiedag werden de cadeaubonnen verloot onder de toeziende ogen van Bep en Theo van de wedstrijdtafel. . De winnaars zijn: Mark Noorlander (Leiden), Henk Abma (Arnhem) en Ellen van Gils (Dongen).
Terug naar de inhoudsopgave

Buitenlands nieuws

Mattheu Juglar, een franse showdowner, wil showdown in Colombia op de kaart zetten. Samen met vrijwilligers gaat hij daar binnenkort een demonstratie houden. Hopelijk krijgen we van hem meer nieuws over zijn avontuur. Ook onze Belgische vrienden zijn, weliswaar op een ongebruikelijke manier, bezig om de showdownsport aan de man of vrouw te brengen. In het Sportimonium, een museum van sport, willen ze de showdownsport tonen aan de bezoekers. Ze hebben een tafel aangeschaft en hopen binnenkort hun museum te kunnen openen. De inschrijving voor het Finse toernooi in Helsinki van 16 tot 17 januari 2010 kan nog tot 1 december. De datum van het toernooi in Milaan is bekend. Dit toernooi zal plaatsvinden van 9 tot 11 april 2010. De Showdown subcommissie van de IBSA is ook druk bezig gewest na een succesvol WK. Op de site www.showdownsweden.se kan je meer informatie vinden over hun werkzaamheden. We zullen jullie natuurlijk via deze nieuwsbrief op de hoogte houden.
Terug naar de inhoudsopgave

Nationale selectie

De bondscoach Wim Snijders heeft zich voorgesteld tijdens het verenigingenoverleg van 7 november. De eerste selectietrainingen gaan van start in januari. Spelers die tot de selectie behoren worden gecontacteerd. Verenigingen die nog een tafel kunnen missen worden vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de bondscoach. Om de talenten van de jeugd in kaart te brengen zou het leuk zijn om een jeugdtoernooi te organiseren. Verenigingen die hieraan mee willen werken kunnen dit laten weten. Meer informatie over de nationale selectie kan je vinden op de overzichtspagina van de nationale selectie .
Terug naar de inhoudsopgave

Showdown.nl

Vorig jaar zijn we begonnen met de herinrichting van onze website showdown.nl. Onlangs hebben we de volgende pagina's toegevoegd:
Terug naar de inhoudsopgave

Nationale Selectie: met een overzicht van informatie over de nationale selectie.

Help: met tips over het gebruik van de website voor gebruikers met leeshandicap. Natuurlijk is het belangrijk actuele informatie op de site te plaatsen. Iedereen is welkom om teksten aan te leveren over hun evenement of sportervaring.
Terug naar de inhoudsopgave

Agenda

12 december: Showdown clinic tijdens ALV Gehandicaptensport Nederland in Zeist 13 december: competitie voor de Hoofdklasse en tweede klasse 16-17 januari: internationaal toernooi Helsinki 17 januari: competitie voor de eerste en derde klasse 23 januari: selectietraining Papendal 28-30 januari: ziezo-beurs te Houten
Terug naar de inhoudsopgave

Colofon

De Nieuwsbrief Showdown wordt uitgegeven door de Technische Commissie Showdown. De Technische Commissie (TC) bestaat uit: Edwin Weterings (voorzitter), Aad Moerman (penningmeester) en Rik Wouters (secretaris). De tekstbijdragen en lay-out zijn van Rik Wouters. De volgende nieuwsbrief zal eind januari verschijnen. Tekst, foto's of andere suggesties voor de volgende nieuwsbrief kun je aanleveren bij het secretariaat:
Terug naar de inhoudsopgave

Terug naar het Nieuwsbrieven overzicht