Nieuws van zondag 15 juni 2014

Cindy pakt tweede plek op NK showdown

Jarenlang waren de Upper mannen oppermachtig op het NK Showdown. Helaas zijn die tijden voorbij maar gelukkig hebben we een nieuwe ster bij de dames. Op het afgelopen Nk Showdown Wist Cindy Ventevogel een hele nette tweede plaats te veroveren.

Afgelopen zaterdag 15juni vond weer in Amsterdam het NK Showdown plaats. Vanuit Rotterdam deden 4 heren en 3 dames mee aan het kampioenschap. De verwachtingen waren niet super hoog gespannen maar er was wel extra getraind. In het verleden waren de Upper mannen oppermachtig op het NK en tussen 2001 en 2011 leverde de Rotterdamse club steevast de Nederlands kampioen bij de heren. Helaas zijn die tijden voorbij maar gelukkig zijn de Upper dames in opkomst. Vooral Cindy Ventevogel maakt de laatste jaren een goede progressie door. Twee jaar geleden begon ze weer met de wedstrijdsport en het eerste jaar promoveerde ze al direct naar de Hoofklasse in de competitie. Dit jaar mocht ze voor het eerst weer mee doen met het NK. En met een hele mooie tweede plaats hield ze de eer van de Rotterdamse club hoog.

De andere twee dames deden het ook erg goed. Helaas strandde ze in de kwart finales maar via de reservelijst toegevoegd aan het deelnemersveld was dit toch een erg goede prestatie.

Bij de heren waren de prestaties wat minder dan in het verleden. Ze konden geen potten breken hoewel sommigen wisten door te dringen tot de kwart finales. De stap naar de absolute Nederlandse top was echter te groot.

Grote zorg op het NK was het gebrek aan gediplomeerde scheidsrechters. Om die reden werden er ook geen plaatsings rondes gespeeld voor de nummers 4 en lager. Zes scheidsrechters is gewoon te weinig om te spelen op het NK. Toch verliep het NK ondanks het scheidsrechters te kort goed met voor ons als Uppers een hele mooie tweede plek bij de dames.