Nieuws van vrijdag 25 januari 2013

Sportclinick op Wartburg College

Al een groot aantal jaren verleend de club haar medewerking aan een sportkennismaking dag voor scholieren van het Wartburg College in Rotterdam. Op deze dag kunnen kinderen kennismaken met een aantal gehandicapten sporten waaronder Showdown.
Ook dit jaar werd de club weer gevraagd om haar medewerking aan deze dag en op 25 januari waren Harm, Sander en Thipan al vroeg aanwezig op de school. Harm had de tafel meegenomen en om kwart voor 9 stonden ze klaar om de ruim 250 leerlingen te ontvangen. Naast Showdown was er ook goalbal, rolstoelbasketbal en een hindernisparcours die ze blind moesten afleggen. In kleine groepjes bezochten de leerlingen de sporten en harm gaf uitleg over showdown en Sander en Thipan gaven een kleine demonstratie. Daarna was het aan de beurt aan de kits om zelf eens een balletje te slaan. Voor de goedziende leerlingen moet het een bijzondere ervaring zijn geweest om opeens blind te moeten sporten. Onwennig werden de eerste ballen geslagen maar na een beetje oefening kregen sommigen al aardig de slag te pakken. Natuurlijk was met zo'n 250 leerlingen de tijd te kort voor een volledig potje maar de scholieren hebben toch kunnen ervaren dat je prima blind kunt sporten.