Nieuws van dinsdag 18 december 2012

Oergezellig Kerstdiner 2012

Op 18 december was het weer zover, alle clubleden waren op hun kerstbest en met gezonde trek aangeschoven aan de gedekte tafels van ons favoriete wok-restorant Tenno Garden in Keizerswaard. Ons traditionele kerstdiner stond op het programma.
Al vanaf het begin in 1997 sloten we het jaar altijd af met een gezamenlijk kerstdiner. De eerste jaren in het buurthuis op het eiland. Toen was het elk jaar gourmetten met z'n allen maar door de groei van het aantal leden en dus ook de groei eters werd de organisatie steeds omvangrijker. Een aantal jaren geleden hebben we onze kerstdiner verhuist naar een Wok-restorant. Met tegen de 50 eters is dat wel zo handig.
inmiddels zijn we geziene klanten bij Tenno Garden in keizerswaard. Zodra iemand van ons ergens in oktober zijn neus daar laat zien om te reserveren roept het personeel al "owww de blinde sporters".
Traditie getrouw houdt Harm altijd even een kort praatje waarin hij de hoogte en dieptepunten van het afgelopen jaar even memoreert. dit jaar stonden we nog even stil bij het overlijden van Peter Haazer en werd Richard nog even in het zonnetje gezet met zijn Nk titel. Ook Was er een woord van waardering en een cadeaubon voor Willeke en Aad die geheel belangeloos al geruime tijd Bea vervangen tijdens de trainingsavond.
Natuurlijk was het eten het belangrijkste en dat lieten de Uppers zich dan ook goed smaken. Menigmaal werden de borden weer volgeladen aan het buffet voor een volgende gang. Voordeel van een lopentbuffet is dat je toch iedereen wel weer ergens tegenkomt. Met zo'n 50 man/vrouw kun je niet meer met zijn allen aan één tafel zitten. Rond een uur of negen was iedereen behoorlijk voldaan en werden de handdoeken, of misschien moeten we zeggen de servetten in de ring gegooid. Toch wachte nog een gang. Ook traditie getrouw bood opa eefsting de club het toetje aan dus kwam het ijs tevoorschijn. Toen dat ook verorbert was konden de meesten geen pap meer zeggen en werd er al een beetje schuldig naar het buikje gekeken. volgend jaar maar weer het eraf trainen.