Nieuws van zaterdag 12 mei 2012

Feestelijk Zuid-holland toernooi 2012 in Rotterdam

Dit jaar was Rotterdam weer aan de beurt om het jaarlijks Zuid-Holland toernooi te organiseren. Rotterdam zou Rotterdam niet zijn als zij daar niet een feestelijk tintje aan zouden geven.
Onze club bestaat dit jaar 15 jaar en eigenlijk was onze verjaardag een beetje stilletjes voorbij gegaan op 28 januari. Reden om tijdens het 13de Zuid-Holland toernooi daar aandacht aan te besteden.
Speellokatie van deze 13de editie was het prachtige gebouw van Visio onderwijs aan de heindijk in Rotterdam, de trainingslocatie van de club. Ochtends even voor tienen druppelden de spelers van de drie Zuid-Hollandse clubs binnen. Een groot aantal vrijwilligers stonden klaar om de spelers op te vangen en te voorzien van koffie of thee. Wie jarig is trakteert en betaalt! Daarom werd er ook geen inschrijfgeld geïnd en werd bij binnenkomst getrakteerd op cake. Even na tienen ging het toernooi van start en werd er driftig op los gemept. Gespeelt werd er op 4 tafels en een 30tal spelers vochten in de eerste rode om een plaatsje in de 4 klassen.
Rond 1 uur werd het pas echt feest! De jarige club bood iedereen een uitgebreide lunch aan met salades en luxe broodjes. De dames in de keuken hadden hard gewerkt om dit feestmaal te kunnen voorschotelen. Iedereen liet het zich prima smaken.
Na de lunch moest er weer verder gespeelt worden. In de tweede ronde werd er gespeelt in 3-setters en in de diverse klassen was het lekker spannend. Het programma vorderde lekker vlot en rond 3 uur waren de finalisten bekend in iedere klasse. In de A-klasse was het weer een Rotterdams onderonsje. Om plaats 3 en 4 werd gespeelt door Eric Buld en Cindy Ventevogel. Cindy vierde haar comeback in de wedstrijdsport met een verdiende zege op Eric en werd dus 3de. De finale ging tussen Richard Doorneim en Cindy's Vader Edwin. Richard was in topvorm en versloeg Edwin en werd dus overall eerste. Edwin mocht trots zijn op de tweede plek.
Rond 5 uur was de prijs uitreiking en werden de winnaars gehuldigd. Ook was er een dank woord voor de organisatie. Vooral de Dames in de keuken hadden een geweldige job geleverd. Na de prijs uitreiking keerde iedereen weer huiswaard en was het voor de organisatie de boel opruimen en terugkijken op een prima verlopen toernooi.