Nieuws van zaterdag 17 september 2011

Afscheid van het Noordereiland

Na bijna 15 jaar moesten we onze trainingslocatie op het Noordereiland verlaten en op zoek gaan naar een nieuwe locatie. De bezuinigingen eisen hun tol en ook daar was onze club de dupe van.

Sinds het begin van de club spelen we in het buurthuis ´t Eiland aan de Maaskade in Rotterdam op het Noordereiland. Begin 1997 was Eric Buld op zoek naar een geschikte locatie om in Rotterdam een showdown-vereniging van de grond te trekken. Hij trok de stoute schoenen aan en ging naar het dichtstbijzijnde buurthuis bij hem in de buurt met de vraag: "Mag ik hier een showdown club beginnen?". Nu wisten ze niet wat showdown was maar na een korte uitleg waren ze heel enthousiast. Grote vraag was natuurlijk wat het zou gaan kosten. trainingslocaties zijn meestal niet goedkoop en voor een beginnende club nogal een struikelblok. Eric´s mond viel open toen ze zeiden: "niks en op de dinsdagavond hebben we een ruimte voor je". Als dit geen gelukkig voorgesternte is voor een succesvolle club in Rotterdam.

In de 15 jaar hebben we met zeer veel plezier gebruik gemaakt van het buurthuis. We zijn daar begonnen met 4 spelers en een scheidsrechter en doorgegroeid tot meer dan 25 leden. Ook hadden we al snel een tweede tafel nodig dus ook een tweede ruimte die het buurthuis beschikbaar stelde. Ook zijn we twee keer mee verhuist met het buurthuis van het oude gebouw naar het noodgebouw en weer terug naar het nieuwe gebouw. Ook hebben we de eerste jaren ons kerstdiner gehouden in het buurthuis. Ooit kwam Anne op het idee om het jaar af te sluiten met een gezamenlijk kerstdiner. Het zou dan fonduen worden, maar ja, fonduen met blinden zouden ze dat wel zien zitten in het buurthuis? Ja dus, en zo hebben we menigmaal het jaar afgesloten met een geweldig kerstdiner op het eiland.

Helaas moesten we bijna 15 jaar later afscheid nemen van het buurthuis. De Gemeente Rotterdam had een grote bezuinigingsronde en moesten er buurthuizen afgestoten worden. Ook wij waren daar de dupe van. Na 15 jaar moesten we afscheid nemen van het eiland en van de medewerkers. Vooral Joke, Arie en Racied willen we bedanken voor al die jaren. Voor Eric viel het afscheid zwaar. niet alleen moest hij de geboortegrond van de club en het eiland verlaten maar zijn wekelijkse trippeltje naar de club. Wie wil er nu niet een showdown vereniging op nog geen 500 meter van zijn huis.