Nieuws van maandag 1 juni 2009

Uppers vervullen hoofdrollen in Zlenice.

Ieder jaar wordt er in Zlenice (Tsjechië) een internationaal showdown toernooi gehouden. Dat was dit jaar niet anders.

Op 28 mei in alle vroegte vertrok een afvaardiging van Twentyone up naar Tsjechië. Hoewel het een lange reis zou worden, hadden de uppers niets te klagen in de fraaie auto waarin ze zaten. De bemanning bestond uit Harm Eefsting (scheidsrechter en chauffeur), Eric Buld, Sander Eefsting en Achmad Martosowondo.
Upper Sven van de Wege had besloten om per vliegtuig de reis te maken. Samen met zijn vriendin Danique van der Kaaij vlogen zij via Parijs naar Praag. Na wat op onthoud kwam een ieder heel huids aan bij het hotel in Zlenice.
Na een hartelijk welkom en een ontspannen avondje, zou de volgende dag een begin gemaakt worden met het toernooi.

Op 29 mei in alle vroegte werd het toernooi dan officieel geopend. Het wedstrijdschema werd bekend gemaakt en de spelers konden zich opmaken voor de wedstrijden.

Net als ieder jaar werd er gespeeld op 2 tafels. Alle spelers werden verdeelt in 6 poules van 5 spelers. De 2 beste spelers uit iedere poule plaatste zich voor de 2e ronde. Voor de overige spelers zat het toernooi er op.

Namens Twentyone up bereikte Eric, Achmad en Sven de volgende Ronde. Ook Danique (die toch wat banden met Twentyone up heeft) bereikte netjes de 2e ronde.

Nu de eerste ronde achter de rug was bleven er 12 spelers over. Deze spelers waaronder de 4 bovengenoemde, werden in 3 poules van 4 spelers verdeeld. Ook in deze ronde gold dat de nummers 1 en 2 van elke poule door gingen.

Sven plaatste zich relatief eenvoudig voor de 3e ronde. Hij verloor tot op dat moment geen set. Danique wist eveneens in haar poule eerste te worden. Een uitstekende prestatie aangezien ze het op moest nemen tegen zowel mannen als vrouwen.

In de poule van Achmad en Eric liep de spanning hoog op. Door iedere speler werden er punten gemorst waardoor er 3 mensen evenveel punten hadden. Zowel Achmad en Eric gingen op doelsaldo door.

Na deze ronde zat de eerste speeldag er op. Na een warme douch en een goede maaltijd, was het tijd voor een gezellige avond. Na de traditionele Tombola (een soort loterij), werd er vrolijk op los gedronken en gelachen. Ook werd er door sommige mensen een kaartje gelegd.

Op 30 mei was het tijd voor de finale ronde. De 6 overgebleven spelers moesten onderling uitmaken wie er met de vel begeerde prijzen naar huis gingen. Elke speler had nog 5 wedstrijden te gaan.
Halverwege deze ronde had Sven de beste papieren. Maar hij werd op de hielen gezeten door Danique en Achmad. Eric had zich helaas moeten terugtrekken vanwege gehoor problemen.

Het einde van de finale ronde was in zicht. Sven stond boven aan in de poule. Danique was 2e en Achmad 3e. In de aller laatste wedstrijd moest Sven het opnemen Tegen Achmad. Het bizarre van deze partij was dat zowel Achmad als Sven maar ook Danique nog kans hadden op de titel.
Zou Achmad in 2 sets winnen dan was Achmad 1e. Won Achmad in 3 sets dan Danique eerste. Won Sven de partij dan was ongeacht het aantal sets Sven eerste.

Na een spannende partij kreeg Sven loon na werken. Achmad moest uiteindelijk genoege nemen met een 3e plek. Danique was 2e.

'S avonds werd er geproost op de kampioenen en werd er wederom een feestelijk avond gehouden.

Op 31 mei werden de koffers ingepakt en maakte men zich op voor de terugreis. Maar voordat het zover was, werd de prijsuitreiking gehouden. Net als ieder jaar bestonden de prijzen uit schitterende kristallen bokalen.

Nadat er afscheid was genomen van de organisatie en de overige spelers, vertrok de twentyone up bolide weer naar Rotterdam. Evenals Sven en Danique die per vliegtuig de terugreis aanvaarden...