Nieuws van zondag 17 mei 2009

Groots Zuid-Holland toernooi 2009

IN het weekend van 16 mei vond in leiden het elfde Zuid-Holland toernooi Plaats en editie 2009 was een bijzondere uitvoering van dit jaarlijks terugkerend toernooi tussen de Zuid-Hollandse spelers.

In 1998 vond dit onderling treffen tussen de Zuid-Hollandse clubs voor het eerst plaats en dit was zo'n succes dat besloten werd dit toernooi jaarlijks op de sport kalender te zetten. Vanaf 2000 werd het zuid-Holland toernooi jaarlijks door één van de Zuid-Hollandse clubs georganiseerd.Editie 2008 zou eigenlijk door de Leidse Sleutels worden georganiseerd maar door omstandigheden moest Rotterdam de Organisatie overnemen . Editie 2009 zou dan weer voor de rekening komen van de leidse sleutels en ze zouden er iets bijzonders van maken. En Dat hebben ze gedaan!
Dit jaar bestond de gehandicapten sport vereniging de Sleutels in Leiden 50 jaar en werd er groots uitgepakt voor dit toernooi. Het toernooi zou plaats vinden over twee dagen en overnacht werd er in het luxe Hollydayin Hotel. In totaal 24 spelers van de drie Zuid-Hollandse clubs zouden deelnemen en in totaal 7 scheidsrechters waren beschikbaar en 4 speeltafels.

Op Zaterdag ochtendreden er drie auto's vanuit Rotjeknor met een stevige delegatie vanuit Rotterdam naar leiden en rond 10 uur zat iedereen achter een lekkere bak koffie met vlaai naar keuze. Na een welkomstwoord werd het toernooi geopend door de wedhouder van leiden in een wedstrijdje tegen Nederlands Kampioen Sven van de WEge. Daarna ging het toernooi officieel van start voor de deelnemers.

Gespeeld werd er in één grote poule waarin iedereen tegen elkaar moest spelen in een 1-setter. De beste vier spelers zouden dan doorgaan naar de halve finale. Hoewel het Zuid-Holland toernooi vooral een gezelligheids toernooi is werd er toch fanatiek gespeeld en werd er gemopperd bij verlies en gelachen bij winst.

Rond 5 uur werd er zaterdag gestopt met de wedstrijden en werd de centrale zaal omgebouwd tot eetzaal en werd er een uitgebreid chinees buffet neergezet. Iedereen lied zich dit wel smaken. De zaal werd na het diner omgebouwd tot danszaal en een zanger/gitarist wist de stemming er aardig in te krijgen en werd er door menigeen gedanst. Natuurlijk waren er ook een stel lafaards die alles en iedereen ontvluchte om maar te voorkomen dat ze ook de dansvloer op werden getrokken. Rond 10 uur avonds werd er amas naar het hotel getrokken waar we bezit konden nemen van de wel heel riante kamers met alles erop en eraan.

Zondag ochtend werd het wel heel uitgebreid ontbijt genuttigd in het hotel Waarna we helaas weer afscheid moesten nemen van dit luxueuze oord en ons weer aan de wedstrijden te zetten. Ochtends werden de wedstrijden afgemaakt van de eerste ronde en rond 2 uur waren de halve finalisten bekend. Het zou dit jaar, zoals eigenlijk alle jaren daarvoor, weer een Rotterdams onderonsje worden. Sven van de Wege trof in de halve finale Richard Doornheim en won die. Achmed Martosowondo won in zijn halve finale van Eric Buld en ging ook door naar de finale. De finale was een twee Zetter die door Sven gewonnen werd en hij was daarmee winnaar van het zuid-Holland toernooi editie 2009.

Vanuit Rotterdam kunnen wij alleen maar dank verschuldigd zijn aan de Leidse Sleutels die dit prachtige toernooi mogelijk hebben gemaakt.