Nieuws van zondag 15 maart 2009

Sven van de Wege voor de derde maal op rij winnaar van de landelijke competitie

Sven van de Wege heeft op zondag 15 maart 2009 de landelijke competitie showdown 2008/2009 gewonnen. Voor de haagse topper in Rotterdamse dienst ging het dit seizoen niet zo soepel als de vorige keer.
Hoewel Sven wederom geen partij heeft verloren, moest hij echter twee sets af staan. Vorig seizoen vestigde hij een record om geen enkele set te verliezen in de competitie.

In een spannend duel met zijn directe concurent Jack van Oosterhout kroop Sven door het oog van de naald. Na de eerste set te hebben verloren, sloeg Sven in de tweede set enkele match points voor Jack weg. Sven had in die wedstrijd aan één set voldoende om kampioen te worden. Met kunst en vliegwerk wist hij de tweede set als nog te winnen en vervolgens de "onbelangrijke" derde set ook.

Richard Doornheim (voormalig nederlands kampioen) viel net buiten de prijzen. In een nek aan nek race met de Brabander Pascal Wirken, moest hij uiteindelijk genoegen nemen met een vierde plaats. Deze prestatie is uitstekend aangezien hij een moeilijke periode achter de rug heeft in zijn privé leven en hij nu bezig is met zijn come back.

Ook Hans Doornheim zette een opmerkelijke prestatie neer. Door kampioen te worden in de tweede-klasse en vervolgens de na competitie te winnen, promoveerde hij naar de hoofd-klasse. Hier kan hij volgend seizoen zijn kwaliteiten laten zien.

Minder goed nieuws is de degradatie van Ratan Bhagola. Door op de 16e plaats te eindigen in de hoofd-klasse, moest hij na competitie spelen. Na een spannend duel met Hans Doornheim (3 setter) moest hij het onderspit delven. Volgend jaar zal hij in de eerste-klasse promotie moeten afdwingen.

Al met al was het dus weer een geslaagde competitie voor Twentyone up. De sporters gaan zich nu richten op de komende toernooien en het nederlands kampioenschap in juni.