Nieuws van zaterdag 31 januari 2009

Danique van der Kaaij en Sven van de Wege gehuldigd op Haags sportgala 2008

Op zaterdag 31 januari 2009 zijn Danique van der Kaaij en Sven van de Wege gehuldigd in het Atrium van het Haagse stadhuis.

De twee Nederlands kampioenen showdown, moesten zich om 19:30 uur melden bij het stadhuis.
Samen met alle andere Haagse kampioenen van het jaar 2008, werden zij warm onthaalt door 1000 enthousiaste fans, vrienden en familieleden.
De kampioenen kwamen het Atrium binnen over de rode loper en mochten onder luid applaus plaats nemen voor het podium.

Om 20:00 uur werd de avond geopend. Presentator was Jack van Gelder.

Het programma bestond uit het uitreiken van diverse sportprijzen, afgewisseld door diverse artiesten.

Het eerste optreden was van Ish. Deze baltovenaar liet het publiek zien hoe handig hij met basket ballen om kon gaan.

Hierna werd de sportstimuleringsprijs uitgereikt. De vrouwenvereniging Hilal mocht deze prijs in ontvangst nemen.

De jeugdsportprijs ging naar de rugbyjunioren van HRC. Deze wonnen voor de vierde keer op rij het Nederlandse rugbykampioenschap.

De prijzen werden uitgereikt door wethouder Sander Dekker.

Vervolgens vermaakte Sylvia Houtzager het publiek waarna het tijd was voor de uitreiking van de Sportprijs Den Haag.

hockeyspeelster Naomi van As kreeg deze prijs voor haar aandeel in het Nederlands dames hockeyteam. Ze maakte de openingstreffer in de gewonnen finale tegen China, op de Olympische spelen van 2008.

De publieksprijs ging naar voetbalcoach Dick Advocaat voor zijn uitstekende prestatie als coach van het Russische Zenith ST. Petersburg.

Als laatste mocht Michael Boogerd de oeuvreprijs in ontvangst nemen voor zijn prestaties van de afgelopen jaren.

Tussen de prijsuitreikingen door werden de namen van de overige kampioenen diverse malen getoond op een groot scherm.

Het programma werd afgesloten door een spetterend optreden van zangeres Do.

Na een drankje te hebben genomen gingen de kampioenen weer richting huis. Het was een mooie ervaring tussen al die topsporters...