Nieuws van zaterdag 29 maart 2008

Dongentoernooi met Uppers op het ereschavot

Op zaterdag 29 maart 2008 werd het jaarlijks terugkerende Dongen-Toernooi gehouden. Twentyone up bezocht dit toernooi met een groot aantal spelers. Het toernooi werd gehouden in de Vlinderboomschool te Dongen.

Na de traditionele opening, begonnen de wedstrijden. De wedstrijden bestonden uit 1 setters. De speler die als eerste 11 of 12 punten behaalde (met een minimaal verschil van 2 punten), won de partij. In de eerste ronde werden de spelers verdeeld in poules. De nummers 1 uit elke poule plaatsten zich voor het A-toernooi, nummers 2 naar het B-toernooi, nummers 3 naar C en 4 naar D. Namens Twentyone up bereikten Richard Doornheim, Sander Eefsting, Anja van Beest, Achmad Martosoewondo, Eric Buld, Francois van de Laar en Sven van de Wege het a-toernooi. Hans Doornheim bereikte het B-toernooi. Na een korte onderbreking werden de wedstrijden hervat. In de 2e ronde werden de spelers opnieuw ingedeeld in poules. De nummers 1 uit elke poule + de 2 beste nummers 2 mochten de kwart-finales spelen. In het a-toernooi wisten Eric, Francois en Sven zich hiervoor te plaatsen.
Hans Doornheim bereikte de kwart-finale van het B-Toernooi. In de kwart-finale was Sven te sterk voor Helma van de Boom en Francois wist Ieke Wiersma naar huis te sturen. Eric verloor zijn partij van Marcel van Beijnen. De grootste verrassing in de kwart-finale was de uitschakeling van wereldkampioen Jack van Oosterhout. Die moest het hoofd buichen voor vier voudig nederlandskampioene Danique van der Kaaij. Hans Doornheim knokte zich eveneens een ronde verder en mocht zich opmaken voor de halve-finales van het B-toernooi.

De halve-finales werden kort daarop gespeeld. Voormalig nederlands kampioen Francois moest de strijd aan gaan met het aankomende talent Marcel van Beijnen. Na een spannend duel moest Francois uiteindelijk genoegen nemen met een plaats in de troost-finale. De andere halve-finale was tussen Sven en Danique. Het verschil tussen de huidig europees en nederlandskampioen Sven en vier voudig nederlands kampioene Danique, was echter te groot. In korte tijd wist Sven de wedstrijd te beslissen en bereikte hij de finale. Hans Doornheim wist eveneens de finale te halen van het B-Toernooi.
In de troost-finale van het A-toernooi, wist Francois niet voorbij Danique te komen. Danique bereikte hiermee de 3e plaats. Francois moest zich neerleggen bij een 4e plek. In de finale van het B-toernooi, maakte Hans Doornheim korte metten. Na zijn succes op het zuid-holland-toernooi van vorig jaar, mocht hij wederom een beker toevoegen aan zijn verzameling. De finale van het A-toernooi was aangebroken. Sven en Marcel stonden tegenover elkaar. Marcel die voor het eerst in zijn showdown loopbaan een finale speelde, deed zijn uiterste best om Sven van de titel te houden. De krachtsverhoudingen waren echter te groot in het voordeel van Sven. Na twee snelle sets wist Sven de partij naar zich toe te trekken en mocht hij het Dongen-toernooi 2008 op zijn naam schrijven. Marcel kon terug kijken op een geslaagd toernooi.

Na de prijsuitreiking vertrokken de spelers weer naar Rotterdam. De wisselbeker mag weer voor een jaar binnen de club blijven...