Nieuws van zaterdag 23 juni 2007

Glansrol voor uppers in Tsjechië

Net zo als op het Europees Kampioenschap verleden jaar stonden ze weer trots naast elkaar. Sven van de Wege met goud en Eric Buld met zilver. Weer twee uppers met in dit geval een prachtige kristallen bokaal.

Jaarlijks vindt in Zlenice, Tsjechië,het zora-open plaats. Een internationaal toernooi georganiseerd door de Praagse showdownclub Zora. Een toernooi waar de Uppers graag actedepresanse geven. Niet alleen de spelers maar zeker ook scheidsrechter Harm Eefsting die met graagte de 1000 km rijd naar dit kleine rustieke plaatsje in de buurt van Praag. Dit jaar was alweer de vijfde keer dat TwentyOne up met "lijn 33" de reis aanvaarde. Met "lijn 33" wordt de zespersoons auto van de vader van Harm bedoelt. De Auto die we altijd belangeloos mogen lenen als de club weer eens op reis gaat. Dit jaar was het zelfs een spiksplinternieuwe "lijn 33" met nog meer zitcomfort en ook wel handig als je zo'n eind moet rijden op LPG. voor de Uppers dus een luxe reis. Naast de equipe van TwentyOne Up reisden namelijk ook nog per trein andere spelers van Nederland.

Donderdag in de namiddag was het verzamelen in het hotel in Zlenice, spullen op de kamer gooien en aan de warme prak. 's avonds natuurlijk even bijpraten maar toch redelijk vroeg naar bed want vrijdag ochtend stonden de eerste partijen op het schema. Gespeeld werd er in 4 pouletjes van 7 spelers. Vrijdag ochtend was het meteen aan de bak want alleen de eerste twee spelers per poule gingen door naar de kwartfinale. Het was wel even wennen op de Tsjechische tafels maar de bal klonk gelukkig ouderwets. Een aantal Nederlanders gingen goed waaronder Sven en eric maar ook Jack van Oosterhout van de vereniging Breda en Bianca Wolloe van de club in Nieuwegein. Zaterdag ochtend werden de laatste wedstrijden in de voorronde gespeeld. Toen de poules werden opgemaakt gingen ERic, Sven, JAck en Bianca door naar de kwartfinale naast drie Tsjechen en één Slowaak. Sven en jack knikkerden in de kwartfinale twee Tsjechen eruit en eric versloeg Bianca. Uiteindelijk bleven er dus drie Nederlanders over en één Tsjech voor de finale poule. Dit was weer een pouletje van vier. De tsjech had niks in te brengen tegen het Nederlandse geweld en verloor alle drie de partijen in een 2-setter. Sven was eric en jack de baas en won beide partijen en was dus eerste. Jack en Eric moesten vechten om de tweede plaats. Eric versloeg jack in twee sets en werd dus tweede. Al met al een beetje een herhaling van het europees kampioenschap verleden jaar.

Zondag ochtend werden de laatste partijen gespeeld waarna de prijsuitreiking plaatsvond. De drie winnaars kregen een prachtige kristallen bokaal en voor hen werd het volkslied gespeeld.

De vier dagen in Zlenice zijn weer omgevlogen en na een warme lunch was het weer tijd om huiswaarts te keren. WE kunnen terugkijken op weer een geslaagd Zlenice toernooi met goede prestaties en de uitnodiging voor volgend jaar al op zak...