Nieuws van woensdag 16 mei 2007

Weer Uppers in de Prijzen

Het wordt weer eens eentonig. Op het Zuid-Holland toernooi dat afgelopen zaterdag plaatsvond in Den Haag waren het weer eens drie Uppers die met de hoofdprijzen aan de haal gingen. Gelukkig werd de eentonigheid doorbroken omdat niet Sven of richard weer eens goud pakte maar met verrassing Hans Doornheim.

Al voor het negende jaar vindt er een krachtmeting plaats tussen de spelers van de 3 Zuid-Hollandse clubs. Het Zuid-Holland toernooi wordt per toerbeurt door één van de drie clubs georganiseerd en dit jaar was Haag 88 aan de Beurt. Speellokatie was het Terra college, inderdaad de school waar een paar jaar geleden een leraar wed doodgeschoten door een leerling maar ook de school waar we altijd weer met open armen worden ontvangen als we een speellocatie zoeken in de buurt van Den Haag. De Rotterdamse club was zoals altijd weer goed vertegenwoordigd met 14 spelers en 5 scheidsrechters. Ook zijn er vanuit Rotterdam twee tafels meegenomen. Het toernooi is een kleinschalig en relaxed toernooi en dit jaar deden er 24 spelers mee. Rond 10 uur starte de competitie. ER werden 1-setters gespeeld in drie poules. Het was voor de meeste spelers even wennen want er werd gespeeld met de Nieuwe bal. ER werd her en der gemopperd op de bal die toch anders klinkt en speelt dan onze oude ballen. Maar goed, er moest toch gespeeld en vooral gescoord worden dus kon je er ook niet al te lang bij stilstaan. De strijd was vooral bij de toppers hevig. Een 1-setter is altijd een beetje tricky want zo'n wedstrijd is zo voorbij en je hebt geen tijd om fouten goed te maken. Uiteindelijk speelde iedereen 7 partijtjes waarna de stand werd opgemaakt. Poule winnaars waren Richard Doornheim, Achmad Martosowondo en Hans Doornheim. Zij moesten nog onderling in een 3-setter uitmaken wie winnaar zou worden van het toernooi. Hans Doornheim wist zijn concurrenten te verslaan en werd verrassend winnaar van het Zuid-Holland toernooi 2007...