Nieuws van zaterdag 31 maart 2007

Dongenstoernooi met Uppers in finale!

Op zaterdag 31 maart 2007 werd in Dongen het jaarlijkse Dongenstoernooi gehouden. TwentyOne up was natuurlijk van de partij. Diverse spelers en speelsters waren afgezakt naar het zuiden.

Nadat het toernooi geopend was, gingen de wedstrijden van start.
In de eerste ronde werden alle spelers in diverse poules geplaatst. Elke poule bestond uit 4 of 5 spelers. Alle nummers 1 uit elke poule plaatste zich voor de A-klasse. Alle nummers 2 voor de B-klasse enz.

Namens Twentyone up plaatste Richard Doornheim, Anja van Beest en Sven van de Wege zich voor de a-klasse. Achmad Martosoewondo moest genoegen nemen met een plaats in de B-klasse.

De tweede ronde ging van start.

In de tweede ronde werden de spelers verdeeld over 5 poules. De 5 nummers 1 en de 3 beste nummers 2 van deze ronde plaatste zich uiteindelijk voor de kwart-finales.

Sven van de Wege en Richard Doornheim werden eerste in hun poule. Anja van Beest die in haar poule gewonnen had van Nederlands kampioene Danique van der Kaaij ging als 1 van de beste nummers 2 over.
Achmad Martosoewondo slaagde erin om de kwart-finales van de B-klasse te bereiken.

In de kwart-finales stuurde Richard Doornheim zijn tegenstander naar huis.
Sven van de Wege moest het opnemen tegen anja van Beest. Na een spannende wedstrijd moest de huidig europees-kampioen het hoofd buigen voor Anja, die met 15-13 wist te winnen.
Achmad Martosoewondo slaagde erin om de halve-finales te bereiken.

In de halve-finales moest Richard Doornheim het opnemen tegen anja van Beest. Anja slaagde er bijna in om opnieuw een titelkandidaat naar huis te sturen. Maar huidig Nederlands-kampioen Richard Doornheim hield stand en plaatste zich uiteindelijk tenkoste van anja voor de finale.
De andere halve-finale werd nipt gewonnen door Jack van Oosterhout, die tenkoste van Danique van der Kaaij eveneens de finale wist te bereiken.
Achmad Martosoewondo plaatste zich in de b-klasse knap voor de finale.

In de troost-finale speelde Anja van Beest tegen Danique van der Kaaij. de winst in deze partij ging uiteindelijk naar Danique van der Kaaij.

Toen was het tijd voor de finale. Richard Doornheim ging furieus van start en sloeg Jack van Oosterhout in de eerste set met grote cijfers van tafel. Helaas kon hij dit niet volhouden en maakte Jack in de tweede en derde set korte metten.
Martosoewondo slaagde er wel in om zijn finale partij winnend af te sluiten en pakte daarmee de eerste prijs uit de B-klasse.

Nadat de prijzen waren uitgereikt vertrokken de Twentyone Up spelers weer naar Rotjeknor. Twentyone up kon terug kijken op een geslaagd toernooi en heeft met Anja van Beest een dame die de Nederlandse top aankan...