Nieuws van zaterdag 9 september 2006

Uppers weer Lekker op dreef op Kruikentoernooi

Het showdown seizoen begint altijd traditioneel met het groots opgezette Kruikentoernooi. Voor de meesten een lekkere opwarmer na de zomerstop, hoewel! De EK-gangers kunnen nauwelijks spreken van een zomerstop.

Al meer dan 10 jaar start het showdown seizoen met het kruikentoernooi in de kruikenzeikerstad Tilburg. Het toernooi wordt georganiseerd door de plaatselijke showdown vereniging en met zo'n 70 spelers van 12 verschillende verenigingen is het altijd weer één van de grootste landelijke toernooien. Op zaterdag 9 september was editie 14 van het toernooi aan de beurt.
TwentyOne up was weer aardig vertegenweoordigd met drie scheidsrechters, twee begeleiders en 12 spelers. Henry en Achmad martosoewondo, Monique en Anja van beest, Frank en Anita Tesselaar, Sander Eefsting, coumar teubels, Joke Jansen, Ratan baghola, vice Europees kampioen Eric Buld en gouden europees Kampioen Sven van de WEge hadden hun showdownbatjes weer tevoorschijn gehaald.

Het Kruikentoernooi is opgezet als een recreatief toernooi en geldt als een prima opstap naar de wedstrijdsport. Op het toernooi worden er 1-setters gespeeld en alleen de kleine en finale worden gespeeld volgens het best of Three systeem. In de eerste ronde moeten de spelers zich plaatsen voor één van de 5 klassen. Hoewel het een recreatief toernooi is geldt zeker voor de toppers dat het weer de eerste krachtmeting is voor het nieuwe seizoen. De toppers willen natuurlijk niet afgaan door zich niet in de A-klasse te plaatsen en de wat mindere goden willen niet onderdoen voor hun directe concurrenten die ze weer tegen komen in de competitie.
In de tweede ronde moet er geknokt worden per klasse voor de kwartfinales waarna het een knockout systeem wordt op weg naar de finale. Een aantal Uppers waren lekker op dreef en wisten door te dringen tot de halve finales. In de C-klasse wist Joke Jansen door te dringen tot de finale maar moest daar genoegen nemen met de toch niet slechte tweede plaats. In de B-klasse wisten Anja van Beest en Sander Eefsting door te dringen tot de halve finale maar verloren die. Zij mochten de troostfinale spelen die door Anja in een zeer spannende 3-setter werd gewonnen waarmee zij derde werd in die klasse. Het geweld zat hem natuurlijk in de A-klasse waarin alle Nederlandse toppers wisten door te dringen tot de kwartfinales. De twee Uppper finalisten van het afgelopen E.K., Sven van de WEge en Eric Buld, wisten zich te plaatsen voor de halve finale. Sven mocht het opnemen tegen Wereldkampioen Jack van Oosterhout en wist die te winnen. Eric moest aantreden tegen danieque van de Kaay maar had een behoorlijke black-out want hij werd van de tafel geveegd. Hij mocht in de kleine finale tegen Jack en wist die in een 3-setter te winnen en was daarmee derde. Sven mocht in de finale tegen Danique en won deze en daar mee het toernooi. Met een eerste en derde plek lieten Sven en Eric zien dat hun prestatie op het E.K. geen toevalstreffer was maar dat ze op dit moment de bal aardig weten te raken.