Nieuws van vrijdag 28 juli 2006

TwentyOne Up schenk twee tafels aan blindenschool Cuba

Er zijn altijd weer van die momenten dat je je als blinde of slechtziende realiseert, ondanks al ons gemopper, dat we het eigenlijk heel goed hebben in ons kleine kikkerlandje. Hoe anders is dat als je blind of slechtziend bent in een derde wereldland. Niks geen aangepaste computers, aangepast vervoer dat kriskras door het land crost of de luxe van een geleidehond.

Een aantal maanden geleden belde frits van Soest van de stichting Cubacare naar de club met de vraag of wij geen (afgedankte) showdowntafel hadden voor Cuba.Zij ondersteunen een blinde school in holquin op Cuba. Op de school zitten zo'n 200 kinderen en het ontbreekt hen daar aan veel.DE stichting stuurt regelmatig een container met (afgedankte) spullen die wij achterloos zouden weggooien maar daar nog zo goed gebruikt kunnen worden. In juli zou een nieuwe container naar Cuba gaan met onderandre brailletikmachines en taststokken. De vraag aan ons was of wij een showdowntafel hadden om mee te sturen. Wij hadden nog twee oude tafels staan die met wat minimaal opknapwerk nog prima dienst Konden doen. Samen met wat spelmateriaal werden de beide tafels beschikbaar gesteld en zijn nu op weg naar Cuba.begin september zal de container aankomen en later die maand zal Frits van Soest zelf afreizen naar Cuba. Hij heeft de showdownspelregels in het Spaans laten vertalen en als oud-speler kent hij het spelletje. Hij zal daar een aantal workshops showdown geven en de sport in Cuba introduceren. WE zijn benieuwd wat de Cubanen er van vinden en of het aanslaat. voor meer informatie over de stichting kijk op www.cubacare.nl .