Nieuws van dinsdag 18 juli 2006

Titel Nederlands Kampioen Heren Blijft in handen van Upper!

Ooit Was er een tijd dat het gevecht om het Nederlands Kampioenschap Heren een Brabants onderonsje was, maar dat is al weer lang geleden. Sinds 2001 komen de Brabanders er eigenlijk niet meer aan te pas en hebben de overige Nederlanders ook het nakijken.

In 2001 organiseerde TwentyOne Up het Nederlands Kampioenschap Showdown in de maasstad en dat leverde voor het eerst ook een Nederlands kampioen uit Rotterdam op. Sinds die tijd was, en blijft nog minimaal één jaar, de titel bij de heren in handen van een Upper.

In het weekend van 17 en 18 juli vond in het Brabantse Dongen weer het Nederlands kampioenschap plaats. TwentyOne Up was aanwezig met 8 spelers, twee bij de dames en 6 bij de heren. Anja van beest deed het erg goed en miste op een haar na de halve finale bij de dames. Zij werd uiteindelijk 6de. Bij de heren deden de Uppers het weer goed. Ratan Baghola wist de laatste 10 niet te halen maar werd zeer verdienstelijk 11de. Bij de laatste 10 heren zaten 5 Uppers. Zowel Richartd Doornheim als Sven van de Wege wisten door te dringen tot de halve finale. Eric Buld, francois van de Laar en achmad Martosowondo werden respectievelijk 6de, 7de en 8ste. In de halve finale sneuvelde Sven tegen de Wereld Kampioen Jack van Oosterhout maar hij won de Kleine finale en werd uiteindelijk derde. richard Doornheim bereikte de finale wel. In de eerste set kwam hij op achterstand maar wist zich knap terug te vechten en de set naar zich toe te trekken. De Tweede set moest hij afgeven aan Jack zodat er een derde set nodig was. De derde set was een triller inclusief het slot. De strijd ging gelijk, puntje voor puntje, op tot dat er een stand van 10-10 was bereikt. Richard scoorde uiteindlijk het verlossende doelpunt en wist daarmee de titel en de beker binnen de club te houden.