Nieuws van zondag 25 juni 2006

Busje Uppers naar Zora-open in Tsjechië

de Tsjechische vereniging zora organiseerde afgelopen week het Zora open. Dit ieder jaar terugkerende showdown toernooi werd gehouden in het plaatsje Zlenice, 40 kilometer voorbij de Tsjechische hoofdstad Praag.
Op donderdag morgen 22 juni vertrok een afvaardiging van TwentyOne Up Met een gehuurd busje naar Tsjechië. Chauffeurs waren harm Eefsting en silvia van de wege en het busje werd verder bevolkt door Sander Eefsting, Ratan Baghola, Agmad MartoSowondo, eric Buld en Sven van de Wege.Deze laatste 5 gingen als spelers mee, Harm als scheidsrechter en silvia als chefdemission van de Rotterdamse ploeg. Een dag eerder waren er al twee andere Nederlandse ploegen afgereisd naar Tsjechië met de trein. In totaal deden er 15 Nederlanders mee.
Na een 12 uur durende busreis kwam de ploeg aan in Zlenice. De reis was zonder problemen verlopen.Dit jaar hadden we op tijd getankt maar we hebben nog wel even gezwaaid naar de plek waar we verleden jaar stonden zonder benzine.
Op vrijdag ging het toernooi van start. Naast de Nederlanders deden er natuurlijk Tsjechen mee maar ook één Slowaak.
In de eerste ronde werden de spelers verdeeld over 4 poules van 6 spelers. De beste 3 spelers uit elke poule plaatsten zich voor de 2e ronde.
Na de eerste ronde waren Ratan, Agmad, Eric en Sven door naar de tweede ronde. Helaas slaagde Sander er niet in om de Tweede ronde te halen.
In de tweede ronde werden de spelers verdeeld in 2 poules van 6 spelers. De beste 2 spelers van elke poule gingen naar de derde en laatste ronde.
Op zaterdag werd de tweede ronde afgewerkt. Agmad zat in de eerste poule en Eric, Ratan en Sven waren ondergebracht in de andere poule.
Sven werd poule winnaar en hield daarmee Jack van Oosterhout (wereldkampioen), eric en Ratan achter zich. In de andere poule slaagde Agmad er NET niet in om zich te plaatsen voor de laatste ronde. De deelnemers voor de finale ronde waren bekend. Drie Nederlanders, Jack van OOsterhout, Ieke Wiersma en Sven van de WEge en één Tsjech, Petr Bayer.
Op zondag werden de finales gespeeld. Sven versloeg Ieke Wiersma uit Leiden met 2 sets maar moest daarna in een spannende wedstrijd het hoofd buigen voor Jack van Oosterhout. In de laatste wedstrijd versloeg Sven de Tsjech Petre Bayer in 2 sets. Jack van Oosterhout van de vereniging Reflex Breda Won al zijn partijen en werd glansrijk winnaar. Tweede werd Sven van de Wege, de Tsjech Petr Bayer werd derde en Ike Wiersma moest genoegen nemen met de vierde plek.

rond 11 uur 's ochtenbs vond de prijsuitreiking plaats. De nummers 1,2 en 3 kregen een prachtige bewerkte kristallen vaas mee, maar ook alle andere deelnemers aan het zora-open kregen een klein kristallen beeldje mee.
Ook Sylvia (moeder van Sven) viel in de prijzen. er was namelijk een schiet toernooi gehouden onder de Nederlanders. In dit toernooi moesten de deelnemers met behulp van geluid en een pistool proberen zoveel mogelijk punten te schieten. Silvia werd Tweede.

Na de prijsuitreiking vertrok de bus rond het middaguur met de uppers terug naar Rotterdam. DE chauffeurs loodsten de bus ondanks het noodweer dat onderweg uitbrak veilig naar Rotterdam terwijl ze ook nog onderweg de Duitse zenders op de autoradio afschuimde op zoek naar een station dat verslag deed van de WK wedstrijd Nederland-Portugal.Ondanks de uitschakeling van Nederland, het Duitse voetbal commentaar, het noodweer en een heerlijke snietsel "Mit pommes Und mayo" was de Rotterdamse ploeg rond 1 uur 's nachts weer terug op het honk.Een apart applausje willen we nog wel geven voor harm want die was niet alleen chauffeur, maar stond ook twee dagen op de been om een groot aantal wedstrijden te fluiten samen met zijn manusje van alles Pepé, maar hij sprong ook nog even in, in de bediening op de afscheidslunch vanwege personeelsgebrek in de catering.