Nieuws van zaterdag 13 mei 2006

Weer beeregezellig Zuid-Holland Toernooi 2006`

Misschien wel het gezelligste maar zeker het gemoedelijkste toernooi van ons land is het Zuid-Holland Toernooi. Dit onderlinge toernooi tussen de Zuid-Hollandse clubs wordt ieder jaar om toerbeurt ge organiseert door één van de clubs. Dit jaar waren "de Sleutels" uit leiden aan de beurt en het werd weer een beeregezellig toernooi.

Op zaterdag 13 mei hadden er zich zo'n 22 spelers verzameld in het clubgebouw van "de Sleutels" in leiden. Zoals altijd was de sfeer gemoedelijk en onspannen. Als je toernooien van 80 of 100 spelers meemaakt is een toernooitje met 20 spelers een verademing. Op zo'n groot toernooi is het net een kippenhok waar iedereen door elkaar kakelt en loopt. Het Zuid-Holland toernooi is lekker klein, je hoeft niet te schreeuwen om gehoord te worden en te vechten om een stoel en hoewel de strijd er niet minder om is blijft het toch een vriendschappelijk toernooi. DE leidennaren weten dat want zij hebben ooit de aanzet gegeven voor dit toernooi en ook dit jaar was alles weer piekfijn voor elkaar. Er werd gespeeld in drie rondes en in vier klassen. Natuurlijk domineerden de Uppers weer in de hoogste klasse maar dat mach de pret niet drukken want er waren ook bekers voor de overige klassen.Ook de wat mindere showdowngoden hadden kansen op bekers. De nummers 1, 2 en 3 van het toernooi waren weliswaar uppers, te weten Sven van de Wege, richard Doornheim en Eric Buld, maar er waren nog 9 andere bekers te verdelen die naar alle drie de clubs gingen. Aan het einde van de dag konden dus verschillende mensen getooid met een beker huiswaarts keren en als extra bewijs hoe gezellig het Zuid-Holland toernooi is schokken sommige spelers toen ze bij de bushalte stonden wachtend op de bus naar huis en er achter kwamen dat het al half zeven was. De dag en de tijd waren voorbij gevlogen .