Nieuws van zondag 23 april 2006

Goede prestaties Uppers in Landelijke Competitie

Op 23 april vond alweer de afsluitende competitiedag plaats van het seizoen 2005-2006. Tevens was deze dag ook de laatste keer dat de competitie plaats vond in het activiteitencentrum aan de Karmijnstraat in Tilburg.
Meer dan 10 jaar was de karmijnstraat het vertrouwde adres voor de landelijke showdown competitie. De showdown vereniging Tilburg was gastheer van de competitie en mocht in al die jaren een groeiend aantal competitiespelers ontvangen. zo'n 10 jaar geleden deden er nog geen 40 spelers mee maar de laatste jaren is dat aantal meer dan verdubbelt. Helaas wordt het activiteitencentrum volgend seizoen gesloopt en op 23 april vond dan ook de laatste competitiedag plaats in de karmijnstraat.

De showdown competitie begint elk jaar in september en eindigtin april. Op 8 competitiedagen wordt er een volledige competitie gespeeld in 4 klassen. Dit jaar deden er 12 Uppers mee. Rob van Heiningen deed voor het eerst mee en speelde in de derde klasse en werd daar netjes vijfde. De overige Uppers speelden in hogere classes. In de eerste klasse deed Cindy Ventevogel goede zaken. Op de voorlaatste competitiedag stond ze fier eerste maar helaas kon ze de laatste dag niet spelen maar eindigde toch op de tweede plaats. Samen met Joke Jansen en Anja van Beest wist ze zich via de competitie te plaatsen voor het N.K. showdown. Spannend was het in de Hoofdklasse waarin 7 uppers uitkwamen. Ratan bagola wist de laatste dag de nacompetitie te ontlopen. De andere Uppers waren al veilig. In de top was het beere spannend. Eric Buld stond op de derde plaats maar miste de aansluiting met de top 2. Uiteindelijk werd hij netjes derde. De top 2 bestond dit jaar weer uit het vertrouwde duo dat de laatste jaren de competitie overheersten. De laatste jaren wist Sven van de wege de wereldkampioen Jack van Oosterhout van de vereniging Breda net te vlug af te zijn. Dit jaar moest Sven zijn hoofd buigen voor Jack. De laatste wedstrijd van de dag was een rechtstreeks duel tussen Sven en Jack. De winnaar van die partij zou de competitie op zijn naam zetten dus de druk was groot. Sven kon het niet bolwerken en moest in 2-sets de wedstrijd afgeven. Desalniettemin was de tweede plek voor Sven en met 2 Uppers beide eerste 3 in de hoofdklasse en met een tweede plek in de eerste klasse mag TwentyOne Up terugkijken op een goed seizoen.