Nieuws van zaterdag 1 april 2006

Uppers met de buit er vandoor in dongen!

Soms schamen we ons wel eens als we weer terug reizen van een toernooi met een auto vol eremetaal. Op 1 april was het ook weer eens zover. Tijdens het Dongenstoernooi wisten 5 Uppers met de buit ervan door te gaan.

Dongen is een bekende plaats voor showdowners. sinds de jaren tachtig bestaat er in dit Brabantse dorp al een showdownvereniging en al meer dan 10 jaar organiseert de club jaarlijks een groots opgezet toernooi. Dit jaar vond het toernooi plaats op 1 april en 8 Uppers deden er mee. In totaal deden er zo'n 70 spelers mee van verschillende verenigingen. Gespeeld werd er in 4 klassen en de Uppers wisten in drie ervan de eerste plaats te bezetten.

In de C-klasse wist Henry Martosowondo als winnaar te eindigen en mocht aan het einde van de dag de beker in ontvangst nemen. In de B-klasse wist Ratan Baghola de finale te winnen van Anton Verhoeven van de organiserende club. Ook hij mocht dus de beker in ontvangst nemen. In de A-klasse wisten de Uppers zelfs de eerste drie plaatsen te bezetten. Sven van de Wege Won de troost finale en werd derde. De finale ging tussen Francois van de laar en Richard Doornheim. In een spannende drie setter wist Richard aan het langste eind te trekken en werd Eerste. Francois moest genoegen nemen met de tweede plaats maar hij was er niet minder blij om. "eindelijk weer eens een prijs." verzuchte Francois. Richard was ook erg in zijn nopjes met zijn eerste plaats. " Gelukkig weer eens een eerste plaats en ook nog Sven verslagen in de halve finale." was zijn commentaar. Uiteindelijk stonden er dus 3 Uppers op het ereschavot en was het inschikken om genoeg plaats te hebben voor de bekers in de auto.