Nieuws van woensdag 14 december 2005

Traditionele Kerstviering anders dan anders!

tradities maken de club en als er één traditie is die onze club maakt dan is het wel onze kerstviering. Ook dit jaar hebben we het jaar weer gepast afgesloten met een geweldig kerstdiner maar dit jaar was het wel anders dan anders.

De traditie van onze kerstviering gaat terug tot 1997, het jaar dat de club van start ging. Onze gewaardeerde scheidsrechter Anne opperde het idee om het eerste jaar af te sluiten met een Kerstdiner. Om preciezer te zijn met een gourmetavond of te wel met een groep blinden en slechtzienden te gaan stoeien met gammele gourmetstelletjes, branders en brandspiritus, Hete pannetjes en spateltjes om het resultaat van al dat gestoei weer op je bord te krijgen. Het was wel even de vraag of het buurthuis het wel zag zitten als wij gevaarlijk met vuur aan de gang gingen maar bijna zonder enige aarzeling kregen we de volle medewerking. Ik verdenk ze er wel van dat ze achter de coulissen een compleet brandweerteam hadden klaar staan want dat kon natuurlijk toch niet goed gaan. Anne nam de voorbereiding op zich en dat ging op z'n Surinaams dus een overvloed aan lekkere hapjes, schalen vol vlees, heerlijke salades en als toetje ijs. Dat eerste jaar zaten we met zo'n 20 gasten aan de gedekte tafels en het was een doorslaand succes. Tegen alle verwachtingen in kon de brandweer zonder te hoeven optreden weer inrukken. Het buurthuis stond er nog.

Het succes van onze kerstviering dat eerste jaar was zo'n groot succes dat zonder enige discussie Anne het volgende jaar weer ons kerstdiner mocht organiseren en zo ontstond onze traditionele kerstviering. In al die jaren organiseerde Anne het kerstdiner en het aantal gasten groeiden mee met het aantal leden van de club. Ere Gasten op die avonden waren de Opa en Oma van Sander en Ronald. Harm mag altijd de 7-persoonsauto, beter bekend als Lijn 33, lenen en als dank werden zij altijd uitgenodigd om aan te schuiven en mee te eten.

Dit jaar moesten we iets anders verzinnen voor onze jaarafsluiting. Anne had te kennen gegeven het stokje over te willen dragen na 8 jaar voor het eten te hebben gezorgd. Een enorm gemis voor de club maar daarbovenop kwam nog dat de gymzaal ingrijpend werd verbouwd en we daar niet terecht konden. Wijze raad was duur en na wat ge brainstorm besloten we uit eten te gaan. De keuze viel op een Wok/chinees/japanner.

Op 13 december vond dit jaar onze kerstviering plaats in het restaurant in het winkelcentrum Keizerswaard. Wel heel Anders dan onze kerstviering in het buurthuis maar zeker niet minder gezellig. Met zo'n 30 man/vrouw was iedereen van de club aanwezig en kon ROND 7 UUR de smulpartij beginnen. dat het allemaal goed smaakte mag wel duidelijk zijn want de wokchinees had zijn handen vol om de borden van de Uppers te vullen. Menigeen schoof voor de tigste keer langs het buffet om zijn bordweer vol te laden en volgens mij moet er hier en daar weer wat kilootjes worden bijgeteld. Dat doet wel het ergste vrezen foor de competitie die aanstaande zondag plaatsvindt. Maar goed, zo'n eetfeest laat je je niet voorbij gaan en volgend jaar trainen we het er natuurlijk allemaal weer af.

Hoe wel onze traditionele kerstviering heel anders dan anders was kunnen we toch terugkijken op een heel geslaagd feest en kunnen we de blik al weer werpen op kerst 2006!