Nieuws van zaterdag 10 december 2005

Uppers ondersteunen Gomobiel Middelharnis

Een tijdje geleden kregen wij het verzoek of wij niet een nieuwe vereniging in middelharnis zouden kunnen ondersteunen. Sinds begin dit jaar bestaat er een gehandicapten sportvereniging in Middelharnis op Goeré Overvlaké.Natuurlijk wilde 21up graag helpen.
Gomobiel is de gehandicapten sportvereniging op het zuid-Hollandse eiland goeree Overvlaké Waar een groot aantal sporten worden beoefend. Tot voor kort allemaal sporten voor mensen met een functiebeperking.Helaas was er nog geen sport voor blinden en slechtzienden hoewel men dat wel graag zou willen. Via het district Zuid-holland van de NEBAS kwam er een verzoek binnen bij 21up of zij konden helpen.

De tafel van de woonvoorziening die toch in reparatie was kon tijdelijk worden
uitgeleend aan de club in Middelharnis en op 9 december gingen Eric en Peter op weg met tafel en spelmateriaal.
De club speelt in de sporthal wat niet echt optimaal is qua geluid omdat er ook nog andere sporten tegelijkertijd worden beoefend. Ondanks het omgevingslawaai viel het best mee. Er waren een aantal geïnteresseerden en Eric gaf een korte uitleg wat showdown is en hoe het gespeeld wordt. Het was vooral de bedoeling dat de mensen zelf een
balletje gingen slaan dus werden er batjes en handschoenen uitgedeeld. Het was even wennen voor de kersverse showdowners maar na enige slagen kregen ze al aardig de slag te pakken. Echt last bleken de nieuwelingen
niet te hebben van het lawaai om hun heen en al ras werd er al aardig er op los gemept. Nadat iedereen kennis had kunnen maken met het spel werden er partijtjes gespeeld onder leiding van peter. Het niveau van
het spel viel niet tegen en er werd strijdlustig gespeeld.

De tafel zal de komende tijd in Middelharnis blijven en gekeken zal worden of er genoeg animo is en blijft om showdown te spelen. Mocht showdown een aantal fanatieke spelers krijgen in Middelharnis dan zal de club een eigen tafel aanschaffen en hebben we er dan weer een paar showdownspelers bij in Zuid-Holland.