Nieuws van maandag 14 november 2005

Goud voor Upper in Leiden

Op 29 oktober werd in Leiden het Sleuteltoernooi gehouden. TwentyOne up reisde af met een aantal "voornamelijk jonge" spelers. Verder waren er deelnemers uit o.a.: Leiden, Den Haag, Tilburg, Breda en Amsterdam.

De opzet van het toernooi was om via poule rondes de kruis-finales te behalen.
Sven van de Wege (huidig Nederlands kampioen) moest het in de kruis-finale opnemen tegen Ieke Wiersma (huidig wereldkampioen). Na een spannende strijd waarin veel energie verbruikt moest worden, werd het een 2-0 overwinning voor Sven.

In de andere kruis-finale stonden Jack van Oosterhout (huidig wereldkampioen) en Richard Gooijers tegen over elkaar. In een snelle wedstrijd kwam Jack als winnaar uit de bus.

Nu waren de finalisten bekend. Upper Sven van de Wege tegen Jack van Oosterhout, van de vereniging Breda. De eerste set ging gemakkelijk naar Jack. Maar Sven gaf zich nog niet gewonnen en in een bloedstollende 2e set wist hij uiteindelijk de set te pakken met 13-11. Een 3e set moest uitmaken wie de beker mee naar huis mocht nemen.
In de 3e set was het dit maal Sven die relatief eenvoudig wist te winnen. Opnieuw een 1e plaats voor Sven van de Wege die hard op weg is om weer een succesvol seizoen neer te zetten.