Nieuws van maandag 17 oktober 2005

Workshop voor jeugd in herfstvakantie

Sinds dit jaar organiseert de regionale zorginstelling voor mensen met een visuele handicap Fisio voor haar schoolgaande jeugd een sportweek. In zowel de voorjaars- als herfstvakantie krijgen de middelbare scholieren ruim de kans om met een groot aantal sporten in aanraking te komen. Natuurlijk stond Showdown ook op het programma en de workshop zou gegeven worden door de Rotterdamse club.

Op woensdag 17 oktober kwam een groep van zo'n 15 jeugdige nieuwsgierigen naar het Noordereiland voor een kennismaking met showdown. De groep werd ontvangen door Eric Buld en Peter Haazer van de club en door het buurthuis 't Eiland dat belangeloos had meegewerkt. Eric vertelde kort iets over showdown maar natuurlijk was de jeugd vooral gekomen om te spelen. Onderleiding van scheidsrechter Peter werden er de eerste voorzichtige balletjes geslagen en kregen ze de nodige aanwijzingen maar alras wisten de meeste de bal al aardig te raken. Het was voor de meeste wel even wennen toen ze na enkele slagen zonder bril de blinderingbril op moesten. Maar ook met bril op kregen ze toch aardig de slag te pakken. Er werden onderlinge partijtjes van één setters gespeeld en sommige wedstrijdjes waren ware trillers. Uitslagen van 13-15 waren geen uitzondering wat het enthousiasme en de spanning verhoogde.

De workshop zou uiterlijk tot 12 uur duren maar het werd half één door het enthousiasme van de jeugd. Enigszins gehaast ging de groep opweg naar de volgende activiteit maar niet nadat ze ons bedankt hadden en verteld hadden dat ze het erg leuk hadden gehad. Voor ons reste de tafel opruimen, het buurthuis bedanken en tevreden terugkijken op deze geslaagde workshop.