Nieuws van zaterdag 10 september 2005

Seizoensstart met goudenrandje voor Uppers!

Het showdownseizoen is nog niet koud van start of de eerste Uppers hebben al weer prijzen gewonnen. Traditiegetrouw start het showdownseizoen met het groots opgezette "Kruikentoernooi"dat altijd plaatsvindt in de kruikenzeikersstad Tilburg. Dit jaar was alweer de 13de editie van dit toernooi.
Op zaterdag 10 september zakte de club af naar het brabantseland met een delegatie van 9 spelers en 4 scheidsrechters. Aan het toernooi zelf deden zo'n 80 spelers uit het hele land mee. Natuurlijk ging de meeste aandacht uit naar de a-klasse waar Sven van de WEge zijn titel van het vorig jaar moest verdedigen. Sven was gelukkig weer hersteld van zijn blessure die hij had opgelopen tijdens het WK een maand daarvoor. Sven kwam ver maar moest toch uiteindelijk genoegen nemen met de bronzen plak. De titel ging naar de kersverse wereldkampioen Jack van Oosterhout.
De strijd in de B-klasse deed niet onder voor het geweld in de a-klasse en met een hoofdrol voor een Upster. Anja van beest wist zich in de kwartfinales te vechten en was buitengewoon op dreef en gedreven. Genadeloos sloeg zij toe in de kwartfinale en even later in de halve finale. In de finale gaf ze showdownles aan Bart Roozenboom van de vereniging Amsterdam. Het werd 12-2 en 12-4 en daarmee mocht ze op het hoogste plekje op het ereschavot een beker en een mooie kruik in ontvangst nemen.
In de C-klasse Wist Joke Jansen zich in de finale te spelen na een zwaar bevochten 3-setter in de halve finale. Helaas was haar niet het allerhoogste plaatsje gegund maar werd ze tweede in haar klasse. Een meer dan voortreffelijke prestatie van haar.
In de D-Klasse wist onze Surinaamse Upper Ratan Baghola zich in de finale te werken en deze ook te winnen. Voor Ratan dus ook goud en een Mooie kruik.
al met al dus weer een succesvol toernooi voor de Uppers en de prijzenkast moet weer eens verbouwd worden om ruimte te bieden aan alle prijzen.