Nieuws van zaterdag 20 augustus 2005

Dubbel succes voor Nederland op WK 2005!

Het eerste WK showdown dat plaats vond in het Tsjechische Olemoscvan 18 t/m 20 augustus heeft ons land twee kersverse wereldkampioenen opgeleverd. Zowel bij de dames als bij de heren ging de titel naar Nederland.

Bij de dames ging de eerste plaats naar Ike Wiersma van de vereniging de Sleutels uit Leiden. In de finale moest ze het opnemen tegen de Zweedse Sofia Lindfors en in een zware en zenuwslopende 3-setter wist ze toch aan het langste eind te trekken. Bij de heren ging de titel naar Jack van Oosterhout van de vereniging Reflex Breda. In de finale moest hij het opnemen tegen de Tsjech Lubos Zajeck. Beide heren hadden verleden jaar ook al tegenover elkaar gestaan inde finale op het EK . In tegenstelling tot verleden jaar wist jack de wedstrijd te winnen in een Zware 3-setter. Helaas geen succes voor onze Uppers. Sven van de wege moest hellaas uitvallen met een vrij ernstige pols blessure. hoewel hij met een ijzersterk toernooi bezig was en in de voorrondes nog geen wedstrijd had verloren moest hij op vrijdag de strijd opgeven. De andere Uppers hebben het matig gedaan. Richard Doornheim eindigde op de tiende Plaats. Ratan BaGhola die voor Suriname uit kwam bleef steken op de zestiende plaats en Francois van de Laar eindigde 1 plaatsje lager op de zeventiende plek.