Nieuws van zondag 17 juni 2001

GRANDIOOS!!! NK 2001 Rotterdam

(uit Showdown Nieuwsbrief 37 juli 2001 door Milton Liekwie)
Twenty-One-Up Rotterdam mag met trots terugkijken op een uitstekend georganiseerd Kampioenschap. De organisatie liep als een goed geoliede machine. De voorbereiding was perfect zoals het mooie programmaboekje al deed vermoeden. Zelfs de poule-indeling en het wedstrijdschema stonden er al in.

De speelaccommodatie, het Erasmiaans gymnasium voldeed prima. In eerste instantie werd gevreesd voor de trappen maar showdowners staan bekend om hun mobiliteit en zijn trappen, drempels en dergelijke geen enkel probleem. De wedstrijden werden op de eerste etage gespeeld, de opening en de finales vonden in de aula plaats op de derde etage terwijl de gezamelijke lunch in de kantine werd genuttigd op de begane grond. Het vervoer van en naar het station was een welkome service. De warme ontvangst voorspelde een fijn weekend.

De officiele opening werd verricht door de Rotterdamse wethouder, die na een demonstratiewedstrijd verzorgd door het jongste (Anja) en het oudste (Ko) lid van Twentyone-up, het zelf eens mocht proberen. De wedstrijden verliepen gestaag en er waren zoals verwacht veel drie-setters. In de namiddag werden we getrakteerd op heerlijke belegde broodjes van MADAMME JEANET. Omstreeks 17.00 uur verkasten we naar het City Hostel die zich op een paar minuten loopafstand bevond. Na een verfrissende douche stond een ieder om 18.15 uur klaar voor een korte wandeling met verrassing!

DINER tijdens een BOOTTOCHT met het PARTYSCHIP ERASMUS! "We wilden graag iets leuks doen met de hele groep en we hopen dat het in de smaak valt", vertelde harm Eefsting op het dek van het schip. Nou en of de organisatie hierin geslaagd is. Om te beginnen was het een hele aparte, enige belevenis en het diner was overheerlijk en rijkelijk gevarieerd. Er heerste een gezellige, ontspannen en warme sfeer. Na het diner brak de muziek los en gingen de beentjes van de vloer. Op het dek was het enorm genieten en als verrassingstoetje kregen we nog een accordeonoptreden van Corry en Monique. Een origineel idee was het uitdelen van 'give-aways' (cadeautjes) van enkele sponsors. De deelnemers mochten een kaartje grabbelen waarop in braille de naam van het cadeautje stond. Het werd een prachtige boottocht die niet gauw vergeten zal worden. Omstreeks 23.00 uur zetten we weer voet aan wal.

De volgende dag hebben we in alle rust kunnen ontbijten en de wedstrijden begonnen weer om 10.00 uur. Naarmate het toernoooi vorderde nam de spanning toe en viel de ene verrassing na de andere bij zowel de heren als de dames. Enkele speeltafels vertoonden (ons welbekende) mankementen. De ballen vliegen 'spontaan' uit de tafel waardoor het voluit spelen onmogelijk wordt. Dit is een probleem die we met z'n allen moeten aantrekken om naar een oplossing te zoeken. De vloer van het lokaal speelt hierbij een belangrijke rol. Nog een groot compliment voor de organisatie was dat de troostfinale, voor de derde en vierde plaats, en de finale van zowel de dames als de heren in de aula gespeeld werden. Het gaf het Kampioenschap de juiste ambiance en voor de sport in zijn algemeenheid was het een bijzonder fraaie aanblik. De publieke belangstelling was groter dan ooit. In een leslokaal zou dat absoluut niet kunnen. Gezegd moet worden dat de akoestiek in de aula honderd procent meeviel. We hebben dan ook spannende wedstrijden kunnen zien.
De prijsuitreiking werd verricht door de sportambassadeur van Rotterdam Don Diego Poeder. Rond 18.00 uur vond de afsluiting plaats, een uurtje later dan gepland maar het was zeker de moeite waard. Onze complimenten voor de organisatie, het was GRANDIOOS!

Vermeldenswaard is dat de gouden plak voor de negende keer naar Toos Koper ging. Voor het eerst in de geschiedenis ging de gouden plak bij de heren naar Rotterdam. De herenfinale was een thuiswedstrijd daar twee leden van Twenty-one Up tegenover elkaar stonden: Francois van der Laar en Sven van Wege. Francois versloeg Sven in drie sets. Een geweldige organisatorische en sportieve prestatie van Twenty-one Up, van harte proficiat!

Teleurstelling Meedoen aan het Nederlands Kampioenschap is een eer en voorrecht en spelers doen hun best om middels de Nationale Competitie deelname af te dwingen. Er wordt met enthousiasme naar toe geleefd. Des te zuur was het voor Liselot Koolen die door haar beenbreuk het toernooi van het jaar aan zich voorbij zag gaan. Gelukkig kwam het bestuur haar tegemoet en kon Liselot toch aanwezig zijn en kon ze vanuit haar rolstoel het tweedaags showdownfeest van nabij meemaken. Voor Liselot was het teleurstellend kennis te maken met het rolstoelonvriendelijk Erasmiaans gymnasium. Des te groter was har frustratie toen ze op het eind van de eerste dag erachter kwam dat ze niet terecht kon in het City Hostel. Die arme Liselot moest terug naar huis en miste toch nog de helft van het showdownfeest. Dat Liselot de volgende dag weer ten tonele verscheen spreekt boekdelen en zegt veel over haar voorbeeldige sportersmentaliteit en solidariteit.